Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay; Sharonang

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Kaartmiddag
De plaatselijke commissie Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 11 juni a.s. een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Bingo
De Plaatselijke Commissie van Achthuizen organiseert voor alle 55-plussers van Achthuizen op woensdag 13 juni een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.

Breicafé
Woensdagavond 13 juni is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Het breicafé is geopend van 19.30 uur tot 21.30 uur. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25 ).

Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 of e-mailen naar [email protected] Gezelligheid maak je met elkaar! De inspiratie krijg je van elkaar!

Breicafé
Op donderdag 14 juni a.s. is er Breicafe van 19.30-22.00 uur in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 1,50 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

LEES OOK: De eerste zeehonden pup van het seizoen is binnengebracht!

Aanschuifkoor
Zingen maakt blij en samen zingen maakt zelfs nog veel blijer! Donderdag 14 juni is er weer een Aanschuifkoor in het Diekhuus. De foyer van Het Diekhuus is open vanaf 13:30 uur. Om 14:00 uur start het muzikale programma. In de pauze en na afloop is er natuurlijk gelegenheid om met elkaar een drankje te doen in de foyer. Want… de kelen moeten natuurlijk ook gesmeerd worden!

Foyer van het Diekhuus, Beneden Zandpad 7 | Donderdag 14 juni | Tijd 14.00 tot 15.30 uur | Toegang gratis | Meer info: www.leerenbeleef.nl

High Tea
Op vrijdag 15 juni a.s. is er vanaf 14.00 uur een HIGH TEA in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Een High Tea bestaat uit theedrinken met daarbij allerlei lekkere kleine zoete en hartige hapjes. Er is ook een verloting € 1,00 (3 lootjes). U kunt zich aanmelden vóór 8 juni a.s. bij Ati Verwoerd 06-40701181, kosten € 10,00. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Smaak aan Zee
Smaak aan Zee vindt dit jaar plaats op 15, 16 en 17 juni 2018 aan de Brouwersdam. Tijdens het grootste foodtruckfestival van de Zuid-Hollandse eilanden en Zeeland genieten bezoekers van lekker eten, muziek en activiteiten voor jong en oud.

Smaak aan Zee is een gratis foodtruckfestival voor jong en oud, dat op 15, 16 en 17 juni z’n derde editie beleeft. Aan de voet van de Brouwersdam zijn dit jaar naast 24 foodtrucks ook een fashiontruck te vinden en een speciaal plein met onder andere een klimtoren, stormbaan en springkussens. Bewegen voor jong, maar zeker ook oud(er).

Wat: Smaak aan Zee. 24 foodtrucks, muziek en gezelligheid voor jong en oud | Wanneer: 15, 16 & 17 juni 2018 | Openingstijden: vrijdag 16-23 uur, zaterdag en zondag 11-23 uur | Waar: terrein IC Grevelingen, Brouwersdam | Entree Smaak aan Zee: gratis | Entree Sport- en beweegplein: € 5,- p.p. voor de hele dag | Parkeren: gratis | pin & cash & Tikkie betalen mogelijk (geen munten)| Meer informatie: www.smaakaanzee.nl en Facebook.com/smaakaanzee |

Meer informatie 

Tabletcafé
Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert met regelmaat een Tabletcafé. De eerstvolgende bijeenkomst in de Bibliotheek in Ouddorp vindt plaats op vrijdag 15 juni. Wil je meer uit je tablet halen? Wil je bijvoorbeeld weten hoe je e-books kunt lezen op jouw tablet? Bent je op zoek naar leuke apps, tips en trucs van andere tabletgebruikers? Kom langs in het tabletcafé!

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, Ouddorp (in het Raad en Polderhuis) | Vrijdag 15 juni | 15.00-16.30 uur

Reacties