Tv-tuinman bij CNS Zomerland

Foto: PR CNS Zomerland

Leerlingen van CNS Zomerland en hun buren van woonzorgcomplex ’t Spectrum in Stellendam kunnen straks genieten van kleurrijke en heerlijke ruikende bloemen. De bekendste tuinman van Nederland, Lodewijk Hoekstra, kwam vrijdagochtend 6 april hoogstpersoonlijk langs om met de kinderen de bollen te planten.

Gewapend met schepjes en zakjes gladiolenbollen togen de kinderen enthousiast naar de nog wat kale tuinen rondom de school, nadat Lodewijk eerst in de klas had uitgelegd hoe het moest. Graven tot een vinger diep, bloembol met het puntje omhoog erin en dichtgooien maar. De kinderen ontdekten bij het graven allerlei moois uit de natuur, tot wormen aan toe.

“Mooi om dit samen met de kinderen te doen,” zegt Lodewijk na afloop. “De kinderen leren hier van, prikkelen zo hopelijk ook hun ouders én de hele buurt vergroent.”

Het bezoek van de tv-tuinman en zijn ‘bloembollenplantteam’ was te danken aan juf Ilze Wassink, die afgelopen januari op vakbeurs KindVak een prijsvraag van expertisecentrum De Groene School won. De Groene School heeft als doel de leer-, leef- en werkomstandigheden in het onderwijs te verbeteren met bijvoorbeeld advies op het gebied van binnen- en buitenklimaat en natuur- en milieueducatie.

LEES OOK: € 2.500,- voor de beste plattelandsfoto

Ook voor CNS Zomerland zijn dat belangrijke thema’s. De bloemen zorgen straks niet alleen voor een vrolijk plaatje, maar het groen doet nog veel meer. Spelenderwijs kennis maken en bewustwording van de natuur draagt bij aan de totale ontwikkeling van kinderen.

“We stimuleren elkaar ook om verantwoordelijkheid te nemen voor onze aarde en de samenleving,” legt directeur Ingrid Leenheer uit. “Het creëren van een aantrekkelijke buitenruimte, de tuin waar we samen met onze buren van kunnen genieten, past prachtig bij de opdracht die we als christelijke school voelen om zorg te dragen voor onze wereld.”

Zo ruimden de leerlingen kortgeleden bijvoorbeeld ook zwerfafval op in de wijk, aansluitend bij de landelijke actie van Nederland Schoon. Ook past de bloembolactie goed bij de ambitie van CNS Zomerland om een Gezonde School te zijn én nog meer te worden.

Reacties