Nieuw speeltoestel voor CNS Zomerland

Foto: PR CNS Zomerland

De leerlingen van de Stellendamse basisschool CNS Zomerland kunnen dankzij Kiwanis Goeree-Overflakkee nu ook basketballen, volleyballen of tennissen op het schoolplein.

Daarvoor hoefde niet het hele plein op de schop, de school heeft van de serviceclub een zogeheten Freeplayer gekregen.

Met deze mobiele alles-in- één sportinstallatie heeft de school eigenlijk in één keer allebenodigdheden voor sporten als badminton, korfbal en voetbal in huis, in korte tijd op en af te bouwen door de leerkracht. Dinsdag 20 maart overhandigde Kiwanis-lid en vader van twee leerlingen Martin van Hoven het speeltoestel officieel aan de hele school.

“Met deze Freeplayer willen we het sporten en bewegen op het plein of in het speellokaal een extra impuls geven. Het maakt onze leerlingen niet alleen fit en gezond, maar ze worden zo ook extra getraind in belangrijke vaardigheden als spelen in een team, regels opvolgen en communiceren,” legt schooldirecteur Ingrid Leenheer uit. “We zijn Kiwanis dan ook heel dankbaar voor deze gulle gift.”

Kiwanis, een relatief onbekende vrijwilligersorganisatie, heeft sinds 2007 een serviceclub op het Zuid-Hollandse eiland. De leden – vooral ondernemers – komen bij elkaar om zich in te zetten voor kinderen, dichtbij en ver weg.

LEES OOK: Let op! Gemeentelijke wijzigingen rond Pasen en Goede Vrijdag

Eén van hun projecten ‘Kinderen in Beweging’ heeft als doel alle scholen op het eiland een speeltoestel aan te bieden. Zowel bij de scholen als bij de leden leeft het besef dat het belangrijk is om al op jonge leeftijd sporten, bewegen en buitenspelen te promoten. Er zijn ook aanwijzingen dat sporten de leerprestaties verbetert.

Reacties