VIDEO – Vliegend de kerstvakantie in

Foto: Sam Fish

Kinderen van de groepen 6, 7 en 8 van obs de J.C. van Gent in Sommelsdijk hebben de kerstvakantie knallend ingeluid.

De kinderen kregen sinds het begin van het schooljaar technieklessen van de heren van Technieksucces. Als afsluiter van het jaar was de opdracht om in groepjes een eigen raket te bouwen. Deze raketten, meer dan dertig stuks, zijn op vrijdagochtend 23 december de lucht in geschoten.

Raket
De raketten zijn gemaakt van een PET-fles, papier, karton en tape en de kinderen mochten de raketten versieren naar eigen wensen. Zo zaten er hele kleurrijke raketten bij, maar ook raketten die leken op echte raketten. De raketten worden gevuld met een laagje water en worden vervolgens aangesloten op een fietspomp. Door hard te pompen schiet de raket dan de lucht in.

Alle leerlingen verzamelden rond half 11 op het schoolplein, de lagere groepen aan de ene kant en de leerlingen met een raket aan de andere kant. Daar werden de raketten met twee tegelijk de lucht in gepompt.

LEES OOK: Meester Bart neemt afscheid van de Achtsprong

De kinderen van de jongere groepen op het plein vinden het geweldig. Er wordt zachtjes gegniffeld als er een raket wel knalt maar niet de lucht in gaat, maar tegelijkertijd wordt er ook hard gejuicht als er een raket heel hoog de lucht in gaat. De laatste raket die omhoog werd gepompt ging zelfs zo hoog dat hij het plein heeft verlaten. Ondanks zoekpogingen buiten het schoolterrein door leraren is de raket daarna niet meer teruggevonden. Natuurlijk heel erg jammer voor de bouwers van de raket, maar wel een super prestatie die niet vaak zal voorkomen.

Technieklessen
De technieklessen, zoals deze tijdens de eerste helft van het schooljaar werden gegeven, gaan na de kerstvakantie gewoon weer verder. Dan geen raketten, maar wel lessen over elektra, landbouw en de mannen van Technieksucces gaan met de kinderen een robot bouwen. Over een paar jaar is het zelfs verplicht om technieklessen te geven op basisscholen.

Het knallende einde van het schooljaar vond niet alleen plaats op de J.C. van Gent in Sommelsdijk. De techniekmannen gingen vanuit Sommelsdijk meteen door naar obs de Regenboog in Ooltgensplaat om ook daar zelfgebouwde raketten de lucht in te schieten.

Reacties