Flakkeese kids in finale GreenTech

Foto: RTL4

Al rollend je telefoon opladen, een systeem dat van zout water zoet water maakt, energieopwekkende botsauto’s of juist de energiebesparende lamellen?

Wat is het beste idee voor een duurzame toekomst? Deze vraag wordt zaterdag 24 december beantwoord tijdens de finale-aflevering van GreenTech bij RTL 4. Een van de vier finalistenteams komt dit seizoen van Goeree-Overflakkee.

De afgelopen weken waren de vier voorrondes van GreenTech te zien. In iedere aflevering van het programma werkten drie kandidatenteams met hulp van een eigen GreenCoach aan een prototype of schaalmodel van hun uitvinding. Aan het einde van de aflevering presenteerden de kandidaten hun idee aan de vakjury, die vervolgens bepaalde wie er een plek in de finale verdiende. Vier teams bleven over en zijn aanstaande zaterdag te zien in de finale-aflevering van GreenTech.

LEES OOK: Flakkeese jongeren naar Future Generation Forum in Utrecht

Ben, Tom, Jorian en Sanne van de C.B.S. Bosseschool uit Middelharnis veroverden in de eerste aflevering een plek in de finale met hun idee de Rolschoen Accu. De vier vrienden monteerden een dynamo en powerbank aan de populaire Heely’s schoenen om zo rollend een telefoon op te laden. In de finale krijgt het team nog een keer de kans de jury te overtuigen en is te zien wat ze hebben gedaan om hun verhaal en prototype te verbeteren.

Het team uit Goeree-Overflakkee neemt het op tegen drie andere teams. Welk team de GreenTech-bokaal in de wacht sleept en naar huis gaat met een eigen Ultimaker 3D-printer, is te zien in de finale van GreenTech op zaterdag 24 december om 10.55 uur bij RTL 4.

Meer informatie over het programma is te vinden op www.rtl4.nl/greentech

Reacties