Volop activiteiten in de Beroepscampus

Foto: PR Beroepscampus

De afgelopen week was het een gezellige drukte in de Beroepscampus. Er waren namelijk diverse activiteiten voor de leerlingen.

Zo was er de Load & Road Show én de LEGO League. Veel leerlingen uit de regio kwamen hiervoor samen in de Beroepscampus.

Drie dagen lang was de Load & Road Show aanwezig in de Beroepscampus. Dit was speciaal voor een grote groep derde en vierdejaars vmbo- en mavoleerlingen van RGO Middelharnis en de CSG Prins Maurits. Het gaf een uniek inkijkje in de wereld van transport en logistiek. Elke klas ging 90 minuten aan de slag met interactieve spellen en doe-opdrachten, waarmee de wereld van vrachtwagens en warenhuizen was nagebootst.

De opdrachten werden in teams uitgevoerd. Zo leren de leerlingen door samen te werken, samen te zoeken naar oplossingen. Rijden, docken, vastkoppelen, inpakken, beladen, bevestigen én plannen. Praktijksituaties waarmee je in de transport en logistiek dagelijks te maken krijgt. Een leuke, laagdrempelige manier om kennis te maken met de sector!

Finale First Lego League

Vrijdag vond voor de derde keer de eilandelijke finale plaats van de FIRST LEGO® League Challenge. Dit is een internationale technologiewedstrijd die leerlingen uitdaagt te denken als wetenschappers en technici. Met LEGO bouwen en programmeren de jongeren hun eigen robot om hier vervolgens opdrachten mee uit te voeren tijdens de wedstrijd. Zeventien teams uit het basisonderwijs (groep 7/8) en drie teams uit het voortgezet onderwijs streden die dag tegen elkaar.

Het was een spannende wedstrijd waarbij verschillende LEGO-trofeeën te winnen waren. De overall-prijs werd gewonnen door het team van jongerenwerk Goeree-Overflakkee. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman reikte de prijzen uit en sprak de deelnemers toe. “Met dit soort kanjers gaan we het in de toekomst wel redden!” Het was een gezellige dag. Met een bijzondere medaille voor elke LEGO-fan gingen de jongeren na afloop weer huiswaarts.

Beroepscampus Load & Road

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen