Met de klas naar de Romeinen in Sommelsdijk

Foto: Sam Fish

Op dinsdag 13 februari bracht groep 6 van obs Het Startblok uit Oude-Tonge een bezoek aan de Romeinen in het Streekmuseum.

De klas mocht gratis het museum bezoeken omdat klasgenoot Omer (10) een kleur wedstrijd had gewonnen. De kleurplaten voor die wedstrijd zijn eerder dit schooljaar naar alle basisscholen op het eiland gestuurd. Daarbij kregen de scholen ook de mogelijkheid een gastles te krijgen over de Romeinen. Het Startblok heeft die gastles al gekregen en dus komen de verhalen met het bezoekje aan het museum echt tot leven.

In het Streekmuseum was sinds augustus namelijk een tentoonstelling over de Romeinen. Was, want de geleende spullen zijn weer terug naar het museum in Leiden. De spullen die het Streekmuseum zelf heeft van de Romeinse tijd blijven uiteraard wel te bezichtigen.

Winnaar

Uit alle inzendingen werd de tekening van Omer tot winnaar benoemd. “Je kon zien dat hij goed had nagedacht over de kleuren die hij gebruikt heeft. De tekening is heel erg naar waarheid ingekleurd. Daar waren we heel erg van onder de indruk”, vertelt Annet van Leersum. Zij gaf de gastlessen op de scholen en de rondleiding door het museum. Maar de rondleiding was niet de enige prijs. Omer kreeg ook een tijdschrift, geschreven en gesigneerd door Annet, en een leuke kaart van het museum.

Omer is trots op de winst. “Ik vond het een leuke kleurplaat en als je dan ook nog wint? Dat is gewoon leuk. En het is een mooi museum. Hier wordt de geschiedenis echt.” En ook zijn klasgenoten waren erg te spreken over het uitje naar Sommelsdijk. Want zeg nou zelf. Een ochtendje in het museum is toch veel leuker dan in het klaslokaal?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen