Succesvolle examens bij Budokai Senshi

Foto: PR Budokai Senshi

Op 12 oktober was er voor de leden van Budokai Senshi weer een examen gepland voor zowel Kyokushinkai Karate als Kickboksen.

De examens bieden mogelijkheden voor leden om zichtbaar te maken wat voor ontwikkeling ze hebben doorgemaakt. Het uiteindelijk doel is een zwarte band in Karate of een trotse drager van een zwart shirt in het kickboksen. Rond de 40 enthousiaste leden schreven zich in voor het examen, het werd uiteindelijk een zeer succesvolle avond.

Jeugd

Het begon om 18.15 uur met de jeugdkickboksers en karateka. Het energieniveau is altijd goed in deze groepen en dat was tijdens het examen ook te zien. Want ondanks de pittige warming up en conditietraining stonden alle deelnemers nog lachend op de tatami. Daarna mochten zij allemaal hun technische ontwikkeling laten zien en demonstreerden ze dat aan de rest van de groep en alle aanwezig publiek.

Bij de kickboksers waren dit vechttechnieken zoals diverse stoten en trappen, zowel stilstaand als in beweging en met en zonder partner. Bij de Karateka ging het over de Kihon (basis), Ido Geike (bewegingsvormen) en Kata (schijngevecht). Het examen eindigde met de Randori/sparren. Het ging er pittig aan toe maar iedereen wist dit met succes te beëindigen.

Resultaten

Daarna was het tijd voor de resultaten. Jeftha, Cas, Louise, Riley, Denny, Jack, Scott, Bo, Kaya, Logan, Zoe, Vince, Daan en Serina behaalde hierbij twee slips op hun karate band. Wanneer deze slips uiteindelijk resulteren in een band is de trots alleen maar groter. Fajah Luijendijk behaalde de tiende kyu (oranje band). James van Alff, Hidde van Westenbrugge, Noel de Beer behaalde hun negende Kyu (halve blauwe band). Daan de Jong behaalde de achtste kyu (blauwe band) en Ivar Hersbach de zesde Kyu (gele band).

Bij het kickboksen verdienden Ole, Alejandro, Milo, Skye, Ivar, Salome en fleur de Oranje Badge, Naomi de Blauwe badge, Noa de Gele Badge en Bas en Luuk de Groene Badge. Toch waren de examens nog niet geheel compleet. Want zowel Dean van Roosmalen (8ste Kyu), Thijs de Jong (5de Kyu) en Vince van Roosmalen (5de Kyu) werden nog bevorderd voor hun ontwikkelingen in de karate sport als wedstrijdvechters van de club.

Senioren

Na de Jeugd was het de beurt aan de senioren. Bij de karateka was er één deelnemer; Ahmad Chaaban. Ahmad is een hardwerkend en gewaardeerd lid binnen de club. Hij behaalde de negende Kyu in het Karate.

Bij de senioren kickboksers deden er zes leden examen. Deze groep, begeleid door Kees van den Doel en Dennis van Es, behaald de laatste tijd mooie resultaten en dit resulteerde ook in zeer goede examens. Hierin slaagden Thijs, Niels en Vince voor hun blauwe badge, Adrie en Wilfred voor hun blauwe badge en Martijn voor zijn gele badge. Op naar meer succesvolle avonden met mooie progressie van onze leden.

Meedoen

Ben jij ook geïnteresseerd in Kyokushinkai Karate of Kickboksen? Of één van de andere sporten zoals boksen, yawara ju jutsu, kickbag, circuittraining, kettlebell training of stretch en relax? Je bent bij Budokai Senshi aan het juiste adres. Met een actief ledenbestand van boven de 320 leden en een kader van rond de 20 instructeurs is er voor iedereen wat wils met de juiste begeleiding.

Ze creëren diverse mogelijkheden voor alle leerlingen en zijn altijd in beweging. Voor informatie kan er gekeken worden op www.budokai-senshi.com of contact gezocht worden via [email protected] of 0641209730. De eerste twee proeflessen zijn gratis en er zijn mogelijkheden voor iedereen vanaf 2 jaar.

senioren examen Budokai Senshi

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen