Diamanten huwelijk voor familie Jansen

Foto: Sam Fish

Helaas geen groot feest voor Ad (86) en Sjan (84) Jansen uit Oude-Tonge, maar een kleintje is ook goed. Het stel is namelijk 60 jaar getrouwd.

Door Sam Fish

Er stond wel een groot feest gepland, maar de gezondheid van Sjan liet het niet toe. Daarom werd het een gezellige middag bij Ebbe & Vloed met de hele familie. De twee wonen ook in Ebbe & Vloed, maar komen allebei niet van het eiland. Zo is Sjan geboren in Dongen en komt Ad uit Oosterhout. “Sjan werkte bij mijn zus in de schoenfabriek,” vertelt Ad. “Zij gingen samen een avondje stappen en toen heb ik haar ontmoet. Ik was meteen verkocht.” En gelukkig was ook Sjan meteen heel blij met Ad. Na acht jaar verkering stapten de twee in het huwelijksbootje.

De twee kregen samen drie kinderen en die zorgden op hun beurt voor twee kleinkinderen.

Werk

Sjan werkte dus een tijdje in de schoenfabriek, maar is uiteindelijk fulltime de huishouding ingegaan. “Er moest voor mijn gezin gezorgd worden, dus dat werd mijn taak,” laat ze weten. “Dat heb ik altijd met veel liefde gedaan.” Ad begon in de metaal, al wilde hij liever timmerman worden. “In die klas zat al iemand die Jansen heette, dus ik kon er niet meer bij. Toen ben ik maar de metaal in gegaan.” Dat deed hij tot zijn 22ste en toen is hij naar de politieacademie gegaan. “Ik heb bij de politie van Tilburg gezeten tot ik 52 jaar was en werd afgekeurd.”

Tegenwoordig speelt Sjan graag Patience op de tablet, kijkt ze tv, luistert ze muziek en zit ze veel op Facebook. Ad heeft altijd in diverse koren gezeten en sluit nu graag aan bij het huiskoor van Ebbe & Vloed.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen