De zomervakantie begint vandaag in regio Midden

Foto: Pexels; Aayush Srivastava

Regio Midden gaat op vrijdag 7 juli officieel met zomervakantie. En dus waarschuwt de ANWB voor drukte op de weg.

Veel mensen gaan vandaag nog op vakantie en dus worden er vertragingen verwacht onderweg. De meeste drukte wordt verwacht op de wegen ten zuiden van Rotterdam, in Noord-Brabant, richting de Veluwe en op de A2/A27 van Utrecht naar het zuiden.

Een extra hindernis voor vakantiegangers op weg naar Zeeland en de Belgische grens vormt de afsluiting van de Haringvlietbrug in de A29. Daardoor staan er naar verwachting vrijdagmiddag vroeg al lange files op de N57 en de A16. Richting Friesland is de Afsluitdijk in de A7 het grootste knelpunt, omdat daar werkzaamheden worden verricht aan de sluizen.

Buitenland

Ook in het buitenland zijn dit weekend veel vakantiegangers onderweg. Op de Europese wegen richting het zuiden staan zaterdag naar verwachting lange files. In Frankrijk wordt het langzaam rijden op de A7, de Autoroute du Soleil en op de A9 van Orange naar de Spaanse grens, aldus de ANWB. Ook in Duitsland en Oostenrijk moet verkeer rekening houden met vertraging. Dat is ook het geval voor reizigers richting Italië, op de A13/A22 Brennerpas – Verona en in Zwitserland op de A2, de route via de Gotthardtunnel.

Zomervakantie

Midden is dit jaar als eerste aan de beurt voor vakantie. Volgende week begint de zomervakantie in het zuiden van het land. Nog een week later zijn de kinderen in het noorden als laatste aan de beurt.

Op 21 augustus is de vakantie voorbij en gaan de kinderen in regio Midden weer naar school. Op 28 augustus start het nieuwe schooljaar in het zuiden en op 4 september in het noorden.

Cookieinstellingen