School met de Bijbel in Sommelsdijk afvalvrij

Foto: RAD BV

De School met de Bijbel in Sommelsdijk heeft het toch maar mooi gedaan. Ze zijn volledig afvalvrij!

De leerlingen keken op dinsdag 27 juni met Professor Lamoraal terug op wat ze de afgelopen maanden hebben gedaan. Ze hebben veel voor elkaar gekregen met elkaar. En dus heeft hij hen het bordje ‘Wij zijn afvalvrij’ overhandigd. Er kan teruggekeken worden op een geslaagd project.

De afgelopen maanden hebben ze zoals gezegd veel gedaan. Ze zijn doorlopend bezig geweest met het scheiden van afval. Ze hebben videolessen gekregen, er was een workshop over plastic en een brainstormsessie.

Wij zijn afvalvrij!

Tijdens die brainstormsessie zijn de leerlingen op veel goede ideeën gekomen. Zo bedachten ze dat je gemakkelijk afval kunt verminderen door elke dag je lunch mee te nemen in een broodtrommel. Toen de professor hiernaar vroeg, bleek dat inmiddels vrijwel iedereen op de school een broodtrommel gebruikt! Om afval scheiden leuker te maken, bedachten de scholieren verschillende manieren om prullenbakken te versieren.

Om het project officieel af te sluiten, reikte Professor Lamoraal een bord uit dat hij in zijn laboratorium fabriceerde van gebruikt plastic. ‘Wij zijn afvalvrij’ is op het bord te lezen, waaruit blijkt dat de School met de Bijbel vanaf nu een afvalvrije school is.

Maak je school afvalvrij

Professor Lamoraal onderzoekt met basisschoolkinderen hoe het komt dat er zoveel afval is. Maar ook kijken ze samen naar wat we er in de toekomst allemaal aan kunnen doen. Dat doen we door anders naar afval te kijken en te denken in cirkels. De deelnemende scholen gaan allemaal de uitdaging aan om afvalvrij te worden.

School met de bijbel afvalvrij

Cookieinstellingen