Cheque van 10.000 euro voor Edukans van de RGO

Foto: PR RGO College

De RGO heeft een schooljaar vol acties voor Edukans achter de rug. En dus was het tijd om de cheque te overhandigen aan de organisatie.

Het hele jaar door heeft de school acties georganiseerd om geld in te zamelen voor Edukans. Deze organisatie heeft als doel het onderwijs in ontwikkelingslanden te verbeteren. Zij zetten diverse projecten op om deze verbetering te bewerkstelligen. De RGO doet al jaren hun best om hier een steentje aan bij te dragen. En hoe!

Afgelopen week konden ze een cheque van maar liefst 10.000 euro overhandigen aan de organisatie.

Onderwijs tegen armoede

Een van de projecten van Edukans is Going Global, waar de RGO al jaren aan meedoet. Afvaardigingen van scholen in Nederland reizen dan af naar een locatie in een focusland van Edukans. Daar kunnen zij met eigen ogen zien wat er nodig is op die scholen. Afgelopen schooljaar mochten leerling Anouk Poulisse en docent Ellen Raijer mee op reis naar Oeganda. Zij hebben een middelbare school bezocht en waren zeer onder de indruk.

Het was een school met 1400 leerlingen, maar zonder stromend water en riolering. Slechts één studieboek per acht leerlingen en oude materialen. Aan de andere kant zagen ze ook zeer gemotiveerde leerlingen en docenten. Ondanks alle tekortkomingen werken zij keihard om hun doelen te bereiken. Het voornaamste doel is dat kinderen hun school afmaken, zodat ze meer kansen krijgen om te kunnen slagen in het leven. Onderwijs is immers de sterkste troef tegen armoede.

Bedankt

Afgelopen december gingen de acties van start met de verkoop van pannenkoeken. Andere acties die geld hebben opgeleverd zijn de Quiz Night, een spinningmarathon, sponsorzwemmen, een bingo en nog veel meer. Anouk en Ellen willen dan ook iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan het prachtige bedrag. Ook alle andere leerlingen en docenten van het RGO College zijn enorm blij met wat er behaald is.

Met het geld kan Edukans weer nieuwe onderwijsprojecten opzetten in één van de focuslanden. Dat zijn Ethiopië, Kenia, Oeganda, Malawi en Ghana.

Statement

De school wil het volgende nog even duidelijk maken. “Wij zijn ons bewust van de recente ontwikkelingen in Oeganda betreffende de anti-LHBTI+ wetgeving. Wij willen benadrukken dat Edukans zich inzet voor verbetering van het onderwijs. Dat is nog altijd hard nodig in Oeganda. Dit staat los van het politieke regime, waar wij ons nadrukkelijk van distantiëren.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen