Oranje Nassauschool Nieuwe-Tonge is goed bezig!

Foto: Sam Fish

Het was een dubbelfeest op de Oranje Nassauschool in Nieuwe-Tonge op donderdag 29 juni. Ze kregen namelijk niet alleen hun derde School op SEEF label, er was meer te vieren!

Door Sam Fish

Dat School op SEEF label kregen ze dit jaar al voor de derde keer. En dat hebben ze volledig verdiend met goede verkeerslessen en veel inzet. Van de 30 te verdienen punten kreeg de school er 29 en dus was het derde label officieel binnen. Bij dat nieuwe label hoort ook zoals gebruikelijk een prachtige cheque vanuit de gemeente. Die heeft een waarde van 250 euro en kan besteed worden aan de verkeerseducatie. De school heeft er dit keer voor gekozen om een fiets te kopen voor de kleuters. Daarmee kunnen zij op het plein oefenen met de verkeerslessen.

En dat hebben ze ook tijdens dit feest gedaan. Van elke klas ging er een leerling op de fiets over een parcours heen. “Dat hebben jullie fantastisch gedaan,” aldus wethouder Henk van Putten.

De beste van Zuid-Holland

Maar dat was nog niet alles. In september is het elk jaar opnieuw tijd voor de Schoolbrengweek. Tijdens deze week is het belangrijk dat zo veel mogelijk kinderen niet met de auto naar school komen. Ze kunnen dus wandelen, fietsen of zelfs steppend naar school, als die auto maar blijft staan. En dat is niet voor elk gezin mogelijk, maar toch haalde de school dit schooljaar 94 procent! En daarmee zijn ze niet alleen de beste van het eiland, maar zelfs van heel Zuid-Holland! En dus kregen ze ook nog een cheque van het ROV ter waarde van maar liefst 750 euro! En ook hiermee kunnen ze investeren in de verkeerslessen van de school.

Cookieinstellingen