School on wheels bij RKBS de Nobelaer

Foto: PR RKBS de Nobelaer

Afgelopen week hebben leerlingen van groep 7 en 8 van de Nobelaer in Oude-Tonge les gehad van School on Wheels.

Dat begon ’s ochtends al met uitleg over rolstoelsporten en de paralympische spelen. De leerkracht legde uit hoe het was om te leven met haar handicap. Ook werd er verteld over de verschillende handicaps die er zijn. Leerlingen kregen twee filmpjes te zien en ze zagen hoe verschillende mensen met een handicap een grappig muziekstuk maakten. Daarin lieten ze zien dat alles mogelijk is, ook als je een handicap hebt.

Daarna kregen de leerlingen te horen wat hen die middag te wachten stond. Ze mochten zelf eens ervaren hoe het was om te basketballen in een rolstoel.

Nieuwe ervaringen

Uiteraard kregen de leerlingen uitleg over het gebruik van een rolstoel. In twee groepen mochten ze een rondje doen in de rolstoelen. Een rondje om te ervaren hoe het is om in een sportstoel te zitten. Daarna was het tijd voor het echte werk. Tikkertje om behendigheid te creëren en daarna overgooien in tweetallen.

Tijd voor een echt potje basketbal. Het is een ervaring die de leerlingen altijd mee zullen dragen. Het was leerzaam, maar ook leuk, een echte uitdaging. De bijzondere les werd afgesloten met een diploma. En dat was nog niet alles, ze mogen allemaal naar de paralympische sporten in Ahoy Rotterdam.

Cookieinstellingen