Obs de Molenvliet is groenste school van Nederland

Foto: Sam Fish

Een groot en groen feestje op obs de Molenvliet in Stad aan ’t Haringvliet. Dit kleine schooltje, met slechts 36 leerlingen, heeft namelijk de achtste Groene Vlag binnen geharkt. En dat is nog nooit eerder gebeurd!

Door Sam Fish

Geen enkele school in Nederland heeft zoveel Groene Vlaggen als de Molenvliet. En dat terwijl er in het hele land zo’n 160 scholen meedoen aan het Eco-Schools programma. Een hele prestatie dus! En dat vond ook wethouder Jaap Willem Eijkenduin die namens de gemeente eco-certificaten overhandigde.

De school heeft oog voor veel facetten van duurzaamheid. Minder afval, recyclen, aandacht voor groen en de natuur. Niets is te veel. De kinderen houden hun eigen moestuin bij en houden kikkerdril in de klas. Ze hergebruiken zelfs spullen uit het kantoor van de directeur. En natuurlijk doen ze nog veel meer. Dat moet ook wel om acht vlaggen te verdienen. De leerlingen weten niet beter dan eco-bewust om te gaan met dingen en dat is precies waar het om gaat.

De nieuwe vlag

Zo’n achtste vlag moet natuurlijk wel gevierd worden en dat gebeurde op woensdag 21 juni. Behalve een nieuwe Groene Vlag kreeg de school ook een cheque van Deltawind. “Met deze 500 euro stimuleren we jullie om door te gaan met jullie harde werk,” vertelt Robert Koster bij de overhandiging. “Ik ben trots op jullie en ik hoop dat jullie zo goed doorgaan!” Eerder heeft de school van dit geld al een regenton gekocht en materialen om de moestuin bij te kunnen houden.

Cookieinstellingen