Drijf en Duik In Stad wordt weer groot feest

Foto: Sam Fish

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het tijd voor Drijf- en Duik In Stad.De welkome verkoeling die nog leuk is ook!

Door Sam Fish

Op zaterdag 1 juli vindt de inmiddels derde editie plaats van het evenement. Eén van de kartrekkers is Jildou Huisman. “We hebben met z’n allen weer gezorgd voor een geweldige invulling,” vertelt ze. “En ik merk ook dat het door de inwoners van Stad gedragen wordt. Veel mensen hebben op hun eigen manier een steentje bijgedragen. Dat wordt niet alleen gewaardeerd, het siert ook enorm. Het laat zien wat voor kracht dit dorp heeft.”

Zo is er in de haven een stormbaan en een aquarol en kun je het Haringvliet op voor een tochtje. “Dat kan met een snelle ribboot van de Menheerse Werf,” gaat Jildou verder. “Dan ben je in een kwartiertje rond en het is echt super gaaf. Maar voor de mensen die wat rustiger willen genieten van de natuur vaart ook de Argus drie keer per dag uit. Dat is een tweemaster en doet hetzelfde rondje net iets rustiger aan.”

Verder is er een zeskamp die deels in het water en deels op de kant plaatsvindt. “Uiteraard liggen er duikers in het water om de veiligheid te waarborgen. En een zwemdiploma is verplicht om mee te doen,” benadrukt Jildou.

Droge voeten

Voor de mensen die liever niet het water ingaan, is er ook genoeg te doen op de kant. Je kunt daar rondneuzen op de festivalmarkt en er is een bar met een terras en er staan foodtrucks. “De mannen van Brandstof Koffie komen langs, Vleis en Jan de Visman staan er met hun wagen en Bakkerij Wolfert komt langs met allemaal lekkers. En de aankleding op de kant wordt verzorgd door Goed voor Goed. Dus als je stoel wel heel lekker zit, kun je hem nog kopen ook.”

Verder zijn er ook demo’s van de brandweer, Gwendolyn Dance & Entertainment en Budokai Senshi. Voor de kleintjes is er een speelhoekje waar begeleiders van KidzEiland bij zijn, dan kunnen de ouders lekker even zonder zorgen een terrasje pakken. “Kinderen kunnen ook ponnyrijden, over de buikschuifbaan of in de draaimolen en ze kunnen zich laten schminken. Kortom, er is genoeg te doen.”

Drijf in

Een avond eerder is er overigens ook nog vertier voor alle leeftijden. Een klein stukje verderop, op het strand van Stad aan ’t Haringvliet, is er op vrijdagavond 30 juni Drijf In Stad. Het strandje verandert dan in een bioscoop. Om 19.00 uur draait er een film voor kinderen en om 22.00 uur zijn de volwassenen aan de beurt. Op het strand maakt Goed voor Goed heerlijke zitjes om te kunnen genieten. Maar je mag natuurlijk ook met je bootje, band of luchtbed vanaf het water meekijken. En dat nog gratis ook!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen