Derde school op SEEF label voor Eben-Haëzer

Foto: Sam Fish

Cbs de Eben-Haëzer in Goedereede-Havenhoofd heeft een extra feestje dit jaar. Buiten hun 100-jarig bestaan hebben ze ook een derde School op SEEF label verdiend.

Door Sam Fish

De uitreiking van dat nieuwe label vond plaats op dinsdag 10 mei. Wethouder Henk van Putten kwam hiervoor speciaal naar de school toe en hij droeg een bijzonder speldje. “Ik heb hier een 0 met een punt eronder. Weet iemand waar dat voor is?” Na een paar goede gokken met foute antwoorden legde hij het toch zelf maar uit. “Ik wil graag een punt maken van 0 verkeersslachtoffers. En dat gaan we met z’n allen doen,” vertelde hij. “Jullie dragen daar ook aan bij, want met drie labels zijn jullie heel goed op de hoogte van alle verkeersregels.”

En dat is ook echt zo. Van de dertig punten die de school kon verdienen om dit nieuwe label te halen, hebben ze namelijk 28 punten binnengesleept. En aangezien groep 7 net het theorie onderdeel van het verkeersexamen had afgelegd, en met succes ook, mochten zij alles in ontvangst nemen. Want zo’n label is niet alles. Zo kregen ze uiteraard het juryrapport en een nieuw bordje voor naast de deur. Maar ook een cheque van maar liefst 250 euro. En vooral op dat laatste werd heel enthousiast gereageerd.

“We gaan ons schoolplein vergroenen, dus nieuw speelmateriaal is meer dan welkom,” laat directrice Jos Koopman weten. “We willen met dit geld graag verkeerseducatief speelgoed aanschaffen. Iets waarmee de kinderen over het nieuwe plein kunnen gaan rijden.” Om de heugelijke ochtend af te sluiten deden alle 70 leerlingen nog een rondje over een speciaal uitgezet parcours om te laten zien hoe goed ze de regels kennen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen