Goed voor Goed in actie voor Edukans

Foto: PR RGO

Een kringloopwinkel is de spil van de samenleving. Oude spullen krijgen een nieuw leven en de pareltjes liggen er voor het oprapen.

Misschien wel de bekendste kringloopwinkel van Goeree-Overflakkee is Goed voor Goed. Met vier locaties, waarvan drie op het eiland, zijn ze niet meer weg te denken. En op zaterdag 13 mei is er een nog grotere reden om eens lekker te gaan shoppen in hun pand aan de Gerard Walschapsstraat in Sommelsdijk. De opbrengst van die dag gaat namelijk volledig naar Edukans!

Heb je zelf nog spullen die een tweede leven verdienen? Lever die dan vanaf maandag 8 mei in, dan tellen die misschien nog wel mee voor het goede doel.

Edukans

Edukans zet zich in voor kwalitatief goed en veilig onderwijs voor kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden. Niet even, maar gedurende hun hele jeugd. Hoe hard daar geld voor nodig is, hebben Ellen en Anouk met eigen ogen gezien. Ellen Raijer is docente op de RGO en Anouk Poulisse is er leerling. Namens Edikans maakten zij een week mee op een school en bij gezinnen in Oeganda.

Tijdens hun reis hebben Ellen en Anouk gezien hoe het staat met het onderwijs in Oeganda. Ze waren te gast op een middelbare school met 1700 leerlingen. Een deel van hen sliep ook op het schoolterrein. De onderwijssituatie in Oeganda is slecht. Overvolle klaslokalen en slecht opgeleide docenten zorgen voor onderwijs van lage kwaliteit. Veel ouders halen hun kind van school, zodat ze kunnen gaan werken omdat er geld te kort is. Edukans zet zich ervoor in dat meer Oegandese kinderen hun basisschool af kunnen maken en door kunnen leren op de middelbare school. Zo krijgen ze meer kansen op een betere toekomst.

De docenten hebben ter plaatse workshops gegeven aan de lokale docenten. Ze hebben lessen verzorgd en kennis uitgewisseld. De leerlingen hebben het gehad over ‘life skills’ met de lokale leerlingen. Ze bespraken elkaars leven, bezochten een basisschool en motiveerden leerlingen om hun school af te maken.

Bewustwording

Eenmaal weer thuis werden de ervaringen in alle mentorklassen gedeeld met medescholieren van de RGO. Daarnaast hebben Ellen en Anouk heel veel sponsoracties voor dit goede doel georganiseerd. Mét succes, maar nog niet genoeg. Dankzij acties als de RGO Quiz Night, een bingo in een wooncomplex, een spinningmarathon, sponsorzwemmen en een pannenkoeken- en chocoladeverkoop op school is er al veel geld binnengekomen.

Ellen en Anouk werken uiteraard zaterdag 13 mei zelf mee in de kringloopwinkel. Met de fantastische medewerking van Goed voor Goed hopen zij veel publiek te kunnen ontvangen en bovenal veel spullen te verkopen, waardoor het totale streefbedrag van tien duizend euro bereikt wordt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen