Leerlingen School met de Bijbel maken buurt schoon

Foto: Sam Fish

Zo’n 160 leerlingen van de School met de Bijbel in Sommelsdijk hebben op woensdag 22 februari hun wijk schoon gemaakt. Gewapend met prikkers en vuilniszakken gingen ze op pad.

Dit deden ze onder begeleiding van leerkrachten, maar ook Oost West Wonen, de huurdersvereniging, de dorpsraad, buurtbewoners en vrijwilligers van Schoon Goeree-Overflakkee.

De leerlingen waren zichtbaar enthousiast en doken op vrijwel elke sigarettenpeuk. Maar ook bosjes werden getrotseerd om stukjes plastic op te ruimen. Er werd tijdens de opruimactie daarnaast ook veel vuurwerk gevonden en poepzakjes. Maar hoe vies het ook was, met een prikker durfden ze alles in de afvalzak te stoppen.

Een appeltje toe

De leerlingen gingen in drie groepen op pad. De eerste groep die ging prikken waren groepen 3 en 4. Zij bleven rondom wijkvereniging de Zwaluw. Toen zij terugkwamen werden de prikkers weer ingeleverd en mochten ze naar binnen voor wat lekkers. Ze kregen daar een pakje drinken, een koekje en een appeltje toe.

Op datzelfde moment kwam de volgende club al aangelopen. Dat waren de groepen 5 en 6. Zij gingen prikken rondom Nieuw Rijsenburgh. Ook zij kregen na afloop wat drinken, een koekje en een appel. En de prikkers werd tot slot overgedragen aan de groepen 7 en 8. Het was aan hen om de Beroepscampus onder handen te nemen.

Opruimactie

De actie komt voort uit een leefbaarheidsenquête. Die werd vorig jaar uitgezet door Oost West Wonen. Buurtbewoners gaven daarin aan dat er in deze wijk veel zwerfafval ligt. Daarop besloten de diverse partijen de handen ineen te slaan en de buurt op te ruimen met als verzamelpunt de Zwaluw. En het was een groot succes. De kinderen hebben samen namelijk bijna 15 volle zakken aan zwerfafval opgeruimd!

zwerfafval opruimactie school met de bijbel sommelsdijk

Cookieinstellingen