Daltonschool de Vliegers Wecyclet lekker door

Foto: Wecycle

Daltonschool de Vliegers in Middelharnis is één van de ruim 170 scholen die het afgelopen najaar hebben meegedaan aan de jaarlijkse Wecycle inzamelactie.

En dat inzamelen van kleine elektrische apparaten hebben ze goed gedaan. Niet alleen zorgt het voor meer recycling in de omgeving. Voor elke school die meedeed werd er door de organisatie nog mooie cadeaus gedoneerd aan Stichting Jarige Job. De organisatie van de actie ligt in handen van Stichting OPEN. Zij zijn verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en lampen in Nederland.

Ook oude apparaten hebben waarde, dat is de boodschap van Wecycle. Met een donatie aan Jarige Job leveren de oude ingezamelde apparaten letterlijk nieuwe cadeautjes op. En daarbij krijgt de school zelf ook een beloning. Zo is er een certificaat dat de school ontvangt. Daar staat ook de vermelding op van de geleverde bijdrage aan een beter milieu en nieuwe grondstoffen. En ook staat de bijdrage aan Jarige Job erop vermeld.

Een onvergetelijke verjaardag

Bij de Wecycle scholencampagne worden jaarlijks ok zo’n 90.000 gratis leskranten verspreid. “De inzet van scholen is geweldig,” vindt Jan Vlak. Hij is algemeen directeur van Stichting OPEN. “Kinderen leren zo duurzaam om te gaan met hun apparaten. Soms moet je recyclen en soms kun je ze een tweede kans geven. Wij noemen dat wecyclen. Voor hen wordt dat een heel normaal werkwoord.”

De verjaardag is voor een kind dé dag om naar uit te kijken. Maar niet ieder gezin kan een verjaardag vieren, doordat er simpelweg niet genoeg geld is. Stichting Jarige Job kan gezinnen deze ervaring wel bieden door een verjaardagspakket te geven. Daar zitten versieringen, lekkere dingen én cadeautjes in. Door de donatie van Wecycle kan Jarige Job nu nog meer kinderen verblijden. “Deze samenwerking laat zien dat de circulaire en sociale economie heel goed samengaan,” vindt Huib Lloyd. Hij is de directeur van Stichting Jarige Job. “Extra ondersteuning voor veel gezinnen, maar ook duurzaamheid en educatie. Dat is een toekomstbestendige combinatie.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen