Sinterklaas en Pieten in Stijl naar de Bosseschool

Foto: Sam Fish

Maandagochtend 5 december was het grote moment eindelijk daar: Sinterklaas kwam naar de Bosseschool om zijn verjaardag te vieren! En dat deed hij volledig in stijl.

Door Sam Fish

Voor de gelegenheid had de goedheiligman een heuse limousine geregeld. Zelf had hij dan ook het beste plekje. Hij stond namelijk door het dakraam! Zo kon hij de kinderen goed zien en iedereen meteen begroeten bij aankomst. Twee pieten hadden ook een goed plekje uitgekozen, alhoewel misschien wat hobbelig. Zij zaten prinsheerlijk in de kofferbak. Vanaf daar konden ze heel snel naar de kinderen toe op het schoolplein.

Groot feest

Eenmaal op het plein was het tijd voor een gigantisch groot feest. Want niet alleen kwam Sinterklaas zijn verjaardag vieren. Er waren twee pietjes die met elkaar in het huwelijksbootje stapten. Dat huwelijk werd voltrokken door niemand minder dan burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman. Speciaal voor de gelegenheid had ze een prachtige toga aangetrokken. Dans Pietje en Disco Pietje zeiden onder toeziend oog van de hele school én de ouders volmondig ‘Si!’ tegen elkaar. Het gezelschap komt immers uit Spanje en niet uit Nederland.

Daarna was het tijd om de school in te gaan. Kinderen werden begeleid door de leerkrachten. Sinterklaas en de pieten kregen nog even wat te drinken in de lerarenkamer. Vanuit daar trok het gezelschap door de school heen om cadeautjes uit te delen. En de dag werd afgesloten met een heuse pietendisco! Dat wil toch iedereen?!

Sinterklaas Bosseschool Sinterklaas Bosseschool

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen