Magische Secret Santa Lichtjes Parade op heel GO

Foto: PR Hart van Goeree-Overflakkee

Op vrijdag 9 december vindt voor de vierde keer de Secret Santa Lichtjes Parade plaats. Op heel Goeree-Overflakkee kun je genieten van de mooie wagens!

De organisatie ligt in handen van Stichting Hart van Goeree-Overflakkee. Zij doen dit samen met Plattelands Jongeren Goeree-Overflakkee. Net als voorgaande jaren rijdt een groot aantal feestelijk verlichte tractoren rond. In totaal worden er zes verschillende routes gereden over het eiland. Het gaat om de volgende routes en dorpenverdeling:

  1. Ouddorp, Goedereede
  2. Stellendam, Herkingen Melissant
  3. Dirksland, Hernesseroord
  4. Sommelsdijk, Middelharnis
  5. Oude-Tonge, Nieuwe-Tonge
  6. Ooltgensplaat, Achthuizen, Zuidzijde, Den Bommel, Stad aan ’t Haringvliet.

Alle routes starten om 18.30 uur. De route van Ooltgensplaat start echter een half uurtje eerder.

Lichtpuntjes

Met de parade wordt een positieve groet gebracht aan alle inwoners van het eiland. Zeker voor degene die een moeilijke tijd hebben (gehad). De deelnemers van de tocht geven iedereen letterlijk een lichtpuntje in donkere tijden.

Meer dan 80 deelnemers zullen de verschillende routes rijden. Zo krijgt iedereen op het eiland de kans om de mooie opgetuigde tractoren te bekijken. De exacte routes zijn op 9 december te vinden op de site van zowel de Plattelands Jongeren als van Hart van Goeree-Overflakkee.

Eindpunt: Diekhuusplein

Een deel van de tractoren zullen eindigen in het Centrum van Middelharnis. Daar is op vrijdag 9 en zaterdag 10 december een Goede Doelen Wintermarkt. Tot 22.00 uur staan op het Diekhuusplein diverse kramen waarin verschillende goede doelen organisaties zich presenteren. Er is dus van alles te doen, inclusief een hapje en een drankje.

Ondertussen is er gezellige muziek te horen en heeft De Ronde Tafel hun winterterras uitgestald. Zo kunnen de tractoren feestelijk onthaald worden. Hierdoor krijgt ook iedereen kans de mooie opgetuigde tractoren van dichtbij te bekijken.

Secret Santa Goeree-Overflakkee

Het goede doel waaraan deze geweldige lichtjes parade zijn naam ontleent, is Secret Santa Goeree-Overflakkee. Door deze organisatie worden mensen die een zwaar jaar achter de rug hebben verrast met een ‘lichtpuntje’. Dat komt in de vorm van een mooi kerstpakket dat is samengesteld door een andere eilandbewoner. Deze personen hebben zich opgegeven om een “Secret Santa” te zijn. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Secret Santa Goeree-Overflakkee.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen