Obs de Pannebakker opent gloednieuw schoolplein

Foto: Sam Fish

Het was op dinsdag 15 november groot feest op obs de Pannebakker in Nieuwe-Tonge. Ze hebben namelijk hun gloednieuwe schoolplein geopend.

Door Sam Fish

In maart van dit jaar diende de school een verzoek in bij Windfonds Krammer. Ze wilden graag subsidie voor een nieuw schoolplein. En die subsidie kregen ze. De school ontving 20.000 euro vanuit het windfonds en legde zelf nog ongeveer 10.000 euro er bovenop om alle plannen uit te kunnen voeren. En dat is gelukt hoor. In de herfstvakantie is het hele schoolplein onder handen genomen.

Dat was dus wel even een verrassing voor de kinderen toen ze na de vakantie terug op school kwamen. Ineens was er een glijbaan en een klimrek. Er zat een klimwand aan de muur van de school en er stonden balanceerpaaltjes. En op het plein voor de bovenbouw was ineens een heus ontdekparcours gebouwd.

Bedankjes

De kinderen hebben dus al even kunnen genieten van alle nieuwe toevoegingen. Maar er moest natuurlijk ook nog een officiële opening komen. Niet alleen omdat feestjes leuk zijn, maar ook zodat een aantal mensen bedankt konden worden. Zo kregen Annelies van den Brink en Suzanne Vervloet van Windfonds Krammer een bedankje voor de bijdrage vanuit het fonds. De twee kregen een gigantisch applaus en een prachtige bos bloemen.

Maar niet alleen zij werden bedankt. Remco van de Sopogo en juf Jozien hadden namelijk de aanvraag ingediend. Ze hebben de plannen uitgewerkt voor het schoolplein en gezorgd dat alles is gelukt. En dus kregen ook zij een enorm applaus van alle aanwezige kinderen en hun ouders en natuurlijk ook een bos bloemen. Zonder hen was er immers geen nieuw schoolplein gerealiseerd.

Opening

Daarna was het dan echt tijd voor de opening. Alle kinderen hadden een belleblaas gekregen voor tijdens het grote moment. Door de wind gingen die bellen echter niet echt het plein op. Maar dat was gelukkig niet alles. Twee leerlingen mochten officieel het lint doorknippen waarmee het nieuwe plein geopend werd. Die eer was weggelegd voor de jongste en oudste leerling op de school. De jongste leerling is Stacy die een dag eerder 4 was geworden. Zij mocht het lint doorknippen samen met Shinobu die op diezelfde dinsdag 13 jaar werd.

Aftellen van vijf naar nul, bellenblazen in gebruik en knippen maar. Het plein is officieel geopend en dus kon er meteen gespeeld worden. Dat werd dan ook meteen gedaan. De nieuwe glijbaan werd getest en ook waren er meteen veel kinderen te vinden in het ontdekparcours. In het voorjaar komt er nog iets meer groen bij, dat kon in het najaar niet geplant worden. Als dat is gebeurt is het plaatje écht af.

nieuw schoolplein obs pannebakker nieuwe-tonge

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen