Bosseschool ontvangt zevende Groene Vlag

Foto: Sam Fish

Een groot en vooral groen feest op de Bossschool in Middelharnis. Zij ontvingen op donderdag 20 oktober hun zevende ECO-vlag.

Door Sam Fish

De groene vlag, of ECO-vlag, is twee jaar geldig. Daarna kun je weer een nieuwe aanvragen, maar alleen als je ervoor gewerkt hebt. Dat betekent dus dat de Bosseschool al veertien jaar hard bezig is met verduurzamen en vergroenen in en rond de school. Slechts één andere school op Goeree-Overflakkee heeft zoveel groene vlaggen. Dat is obs de Molenvliet uit Stad aan ’t Haringvliet. Zij hebben inmiddels zelfs hun achtste vlag aangevraagd.

Maar die groene vlaggen zijn geen wedstrijd. In totaal doen vijf basisscholen en nog eens vijf middelbare scholen op het eiland mee aan ECO-schools. Het lijkt wethouder Jaap Willem Eijkenduijn dan ook een goed idee als zij eens bij elkaar komen. Ideeën uitwisselen, tips en ervaringen. “Dat kan nooit kwaad lijkt me,” aldus de wethouder.

Schouders eronder

Maar zo’n groene vlag krijg je dus niet zomaar, daar moet je best een hoop voor doen. En dat heeft de Bosseschool gedaan. Zo hebben ze onder meer afval geprikt rond de school en een bloementuin aangelegd. Er is naast de bloementuin ook een moestuin aangelegd en heeft de school een sedumdak geplaatst. Er wordt actief afval gescheiden en duurzaamheid heeft een vaste plek gekregen in de visie van de school.

“Ik zit hier aan tafel met zes gemotiveerde leerlingen,” begint Eijkenduijn. “Jullie hebben met het team én een gemotiveerde docent geweldige stappen gezet binnen dit project. Deze nieuwe vlag is dan ook meer dan verdiend en daar mogen jullie enorm trots op zijn.”

De nieuwe vlag ging gepaard met een cheque van 500 euro namens Cooperatie Deltawind. Dat geld is voor nieuwe groene investeringen binnen de school.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen