RGO strijdt mee tijdens het NK Tegelwippen

Foto: Sam Fish

Handen uit de mouwen en kruiwagens klaar. Het ECO-team van de RGO en leerlingen van de Beroepscampus hebben tegels gewipt.

Door Sam Fish

Op vrijdagochtend 21 oktober gebeurde het allemaal op het schoolplein van de RGO in Middelharnis. Wethouder Jaap Willem Eijkenduin, leerlingen, medewerkers van de RGO en hovenier Thunbergia en Van Dijke kwamen meehelpen op het plein. Het was namelijk tijd om het schoolplein eens goed onder handen te nemen.

Het ECO-team heeft grootse plannen voor hun schoolplein. Zo willen ze bijvoorbeeld meer groen en verdwijnen de tafeltennistafels. Het idee is om meer zitplaatsen te creëren en moeten er meer bomen komen. Op de plek waar de tegels gewipt zijn wordt gras terug geplant. Echter moeten de bankjes het deze ochtend even ontgelden. Die staan namelijk vast geschroefd aan de stenen in de grond. Deze worden later echter gewoon weer teruggezet op het plein.

Wippen maar

De eerste stap naar dat groene schoolplein is nu dus gezet. Ongeveer 117 vierkante meter stenen zijn eruit gehaald. Dat staat gelijk aan 1287 tegels van 30 bij 30 centimeter. Deze worden in de vakantie allemaal opgehaald door een grote wagen van de gemeente. Voor de tegeltaxi waren het namelijk te veel stenen. Dan hadden ze misschien wel zes keer heen en weer moeten rijden naar de stort. En dat is dan weer niet duurzaam meer.

GO versus HW

Zo’n NK Tegelwippen is natuurlijk bedoeld om te natuur te helpen. Meer groen zorgt er namelijk voor dat het regenwater weg kan. Daarbij zorgt het er ook voor dat het niet zo heet wordt in de zomer. Maar een kleine rivaliteit is nooit erg. En dus zijn de gemeente Goeree-Overflakkee en Hoeksche Waard voor dit NK de strijd tegen elkaar aan gegaan. En een strijd is het zeker!

De Hoeksche Waard heeft lange tijd voorgestaan op Goeree-Overflakkee. Maar het tij lijkt gekeerd. Op vrijdagochtend bleek namelijk dat Goeree-Overflakkee voor stond! In totaal zijn er nu in heel Nederland 2.240.917 tegels gewipt. Dat is dus nog zonder de tegel van het schoolplein. Op Goeree-Overflakkee zijn dat 6760 gewipte tegels. Dat staat gelijk aan 135,07 gewipte tegels per 1000 inwoners. In de Hoeksche Waard zijn meer tegels gewipt, namelijk 10.765. Maar hun gemiddelde aantal per inwoner is lager, namelijk 123.08 tegels. En dus staat Goeree-Overflakkee voor. En daar komen dus nog 1287 tegels bij vanaf het schoolplein van de RGO.

Wip mee

Vind jij het ook belangrijk om je tuin te vergroenen? Wip dan mee! Het NK loopt nog tot en met maandag 31 oktober. Heb je voor die dag geen tijd meer? Geen nood, volgend jaar wordt het gewoon weer georganiseerd. Kijk voor meer informatie op www.nk-tegelwippen.nl.

  • LEES OOK: 
  • Wil je niets missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en/of volg ons op Facebook!
  • Wil je adverteren op deze website? Bekijk dan hier de mogelijkheden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NieuwsNL_GO (@nieuwsnl_go)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen