Vierde School op SEEF-label voor cbs Prins Maurits

Foto: Sam Fish

Dubbel feest op cbs de Prins Maurits in Dirksland. Ze hebben namelijk hun vierde School op SEEF label ontvangen. En er werden drie leerlingen in het zonnetje gezet.

Door Sam Fish

Het hele feest vond plaats op donderdag 15 september. Wethouder Henk van Putten was hierbij aanwezig namens de gemeente. En voor hem was het ook een speciaal feestje. Hij is hier namelijk leerkracht geweest én heeft er zijn vrouw ontmoet.

“Jullie willen het liefst een tien krijgen voor wat je doet,” begint de wethouder. “Maar ik wil het liefst een nul achter mijn naam. Nul verkeersslachtoffers. Als wethouder van verkeer wil je geen hoog getal achter je naam hebben staan. Dat moeten we zien te voorkomen, maar dat kan ik niet alleen. Samen moeten we goed uitkijken en opletten in het verkeer. Jullie hebben als school laten zien dat je dat kunt. Daarom krijgen jullie vandaag een nieuw label. Jullie hebben voor dit label drie jaar lang je best gedaan. Jullie krijgen daarom 10 punten voor de verkeerslessen, 10 punten voor contact met ouders als het gaat om verkeersveiligheid. En 9 punten voor de veiligheid om de school en de route van school naar huis. Daarmee hebben jullie 29 van de 30 punten behaald voor jullie nieuwe label. Van harte gefeliciteerd!”

Uiteraard is het niet de schuld van de kinderen dat ze dat laatste punt niet hebben kunnen halen. De wethouder belooft daarom dat hij er hard aan gaat werken om alle gevaarlijke punten wat veiliger te maken. De school heeft, naast het nieuwe label, een cheque gekregen van 250 euro. Daarvan kunnen ze nieuwe spullen kopen voor de verkeerslessen.

Cum Laude

Maar er was dus ook nog een tweede feestje. In groep zeven of acht leggen de meeste leerlingen hun verkeersexamen af op de fiets. Dat is afgelopen schooljaar ook gedaan. En drie leerlingen deden dit volledig foutloos. Dat wil zeggen, geen enkele fout in het praktische deel en ook niet bij de theorie.

Op heel Goeree-Overflakkee waren er afgelopen schooljaar drie leerlingen die dat is gelukt. Zij zitten inmiddels in groep acht, maar zijn op donderdagochtend 15 september in het zonnetje gezet. Dat gebeurde op cbs de Prins Maurits in Dirksland. Daar was één leerling Cum Laude geslaagd. Dat was Amelie Weststrate. Maar zij was niet de enige Cum Laude fietsster.

Met haar werden ook Nova Koole van de School met de Bijbel in Sommelsdijk en Annelie Westdijk van de Prinses Beatrix uit Ouddorp in het zonnetje gezet. Alle drie de dames hadden het geweldig gedaan tijdens hun examen vorig jaar. Zij krijgen daarom een bokaal en een oorkonde uithanden van wethouder Henk van Putten. En daarbij kregen ze ook nog een klein cadeautje, namelijk verlichting op de fiets.

School op SEEF cum laude verkeersexamen

Cookieinstellingen