Magische themaweek op obs de J.C. van Gent!

Foto: Sam Fish

De themaweek van de J.C. van Gent is elk jaar weer een magische bedoening. En dit jaar is dat niet anders met het thema sprookjes.

Door Sam Fish

Roodkapje, Doornroosje, Assepoester, de Kleine Zeemeermin, de Indische waterlelies. Ze komen allemaal voorbij tijdens de themaweek van de basisschool in Sommelsdijk. Maar dat is niet alles. Koning Albert leeft zelf ook in een sprookje. Hij en zijn vrouw koningin Tea hebben samen een 6-jarige zoon, Johannes Cornelis, ook wel J.C. genoemd. Bij het ontbijt genieten ze met z’n drieën elke ochtend van de leukste sprookjes.

Die sprookjes worden opgevoerd door de kinderen uit de verschillende klassen. Elke ochtend worden er twee nieuwe sprookjes verteld en op donderdagavond is de grote afsluiting. Een open avond in de school én natuurlijk de afsluiting van de sprookjesweek met alle leerkrachten.

Even wennen

De afgelopen twee jaar kon de themaweek niet doorgaan op de school. En dat terwijl het een jaarlijkse traditie is. Nu het grote feest na twee jaar weer terug is, moeten de kinderen zichtbaar even wennen aan het festijn. Het is weer even spannend om op te treden voor alle leerlingen en hun ouders. Maar ze doen het fantastisch.

Veel kinderen zijn verkleed als hun favoriete sprookjesfiguur en ook de leerkrachten hebben hun favoriete karakters uit de kast getrokken. Maar dat mag ook wel. De themaweek is voor de kinderen vaak het hoogtepunt van hun tijd op de basisschool. Er wordt door oud-leerlingen en zelfs ouders die nu een kind op de Van Gent hebben zitten, nog vaak aan terug gedacht.

Dus er was eens een school met een geweldige themaweek die de kinderen nooit meer zouden vergeten. En ze leefden allemaal nog lang en gelukkig.

opening themaweek sprookjes jc van gent opening themaweek sprookjes jc van gent

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen