Terugroepactie Golden Lily Abrikozenpitten (Pak Hang)

Foto: Image by giant_bilker0 from Pixabay

Een belangrijke terugroepactie. Importeur Liroy BV roept namelijk de verpakkingen van Golden Lily Apricot Seeds (Pak Hang / bitter) terug.

In de abrikozenpitten zit te veel amygdaline. Dit kan leiden tot cyanidevergiftiging. Het gaat om de verpakkingen met artikelnummer 101163 en alle houdbaarheidsdata. In mei werden de Nam Hang / zoet varianten al terug geroepen door de importeur. Ook daarbij ging het om alle houdbaarheidsdata.

Cyanidevergiftiging

Deze abrikozenpitten bevatten te veel amygdaline, een stof die na het eten cyanide af kan geven. Bij een te grote inname van amygdaline kan zo cyanidevergiftiging ontstaan. En dat heeft mogelijk een dodelijke afloop. Een te grote inname kan optreden als de pitten als snack worden gegeten. Symptomen van cyanidevergiftiging zijn zwakte en verwardheid, angst, rusteloosheid, hoofdpijn, misselijkheid, moeite met ademhalen en kortademigheid, bewustzijnsverlies, aanvallen en hartstilstand.

Als je deze abrikozenpitten hebt gekocht, eet deze dan niet (meer). Breng ze terug naar de winkel waar je ze hebt gekocht. Het aankoopbedrag krijg je terug. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Liroy BV via telefoonnummer 088 – 238 00 00 of per e-mail via [email protected].

Bron: Productwaarschuwing.nl

Cookieinstellingen