Basisschoolkinderen maken kennis met Mozart

Foto: PR Havenconcert Goedereede

Op vrijdag 1 juli 2022 wordt wederom het Havenconcert Junior georganiseerd. Dit is onderdeel van het Havenconcert Weekend.

Het ‘gewone’ Havenconcert, voor volwassenen, is al jaren een begrip. Vanaf een speciaal ponton in de haven van Goedereede wordt door verschillende artiesten een gevarieerd muziekprogramma ten gehore gebracht. Voor het derde jaar op rij heeft nu ook het Havenconcert Junior op de vrijdag een vaste plek in de programmering.

Mozart

Voor het Havenconcert Junior zijn alle basisschoolleerlingen van de groepen 4 en 5 uitgenodigd om klassikaal het evenement te bezoeken. Acteur Ton Meijer vertelt en speelt met veel humor het leven van Wolfgang Amadeus Mozart. Vier musici spelen daarbij zijn prachtige muziek. Ton Meijer voert de kinderen mee in de wereld van het wonderkind Mozart. Hoe is het om een wonderkind te zijn? Hoe was het om in de tijd van Mozart te leven? Wat hadden we toen niet wat we nu wel hebben?

Ongemerkt kruipt de muziek van Mozart in je oren, om daar nooit meer weg te gaan. De voorstelling van vorig jaar was ‘Be Bach’ en werd door hetzelfde gezelschap opgevoerd. Dat was een zeer groot succes. De muzikanten zijn dan ook van hoog niveau.

Sopraan Marijje van Stralen zong voor internationale operahuizen en maakt met haar loepzuivere stemgeluid veel indruk. Ook violiste Joanna Trzcionkowska, cellist Fred Edelen en Christina Edelen op klavecimbel hebben ruimschoots hun sporen verdiend bij bekende orkesten.

Veel scholen hebben hun leerlingen al opgegeven om het concert bij te wonen. Heeft u als leerkracht van een groep 4 of 5 op Goeree-Overflakkee uw groep nog niet aangemeld? Dat is mogelijk via het aanmeldformulier op de website van de organisatie.

Gratis

Alle activiteiten van het Havenconcert Weekend zijn kosteloos te bezoeken. De Stichting Havenconcert Goedereede is volledig afhankelijk van giften, donaties en subsidies. Zonder de steun van diverse sponsors en donateurs zou het niet mogelijk zijn de activiteiten te organiseren. Wie ook donateur wil worden van het Havenconcert vindt op www.havenconcert.nl een knop om met iDEAL een donatie te doen. Elke donatie, klein of groot, wordt enorm op prijs gesteld.

Op deze site is ook meer informatie te vinden over de andere activiteiten van het Havenconcert Weekend. De Havenconcert Muziekdag 2022 gaat helaas niet door bij gebrek aan deelnemende muziekscholen en muziekverenigingen.

Cookieinstellingen