Beestachtige kleutermusical om niet te vergeten!

Foto: Sam Fish

De kleuters van groep 1 en 2 van openbare basisschool de J.C. van Gent in Sommelsdijk hebben een beestachtige musical uitgevoerd! Dit deden ze twee keer, één keer voor schoolgenootjes en diezelfde avond voor de papa’s en mama’s!

Door Sam Fish

De drie kleutergroepen voerden elk een deel op en waren hiervoor spectaculair aangekleed. Ze hadden vooraf namelijk maskers gemaakt van papegaaien, olifanten, nijlpaarden en apen. Zo pasten ze perfect in het toneelstuk ‘Knoop het in je slurf’. Het is een musical naar het gelijknamige prentenboek. Danslerares Judith had daar dansjes voor gemaakt en bijpassende muziek voor uitgezocht.

Knoop het in je slurf

Het verhaal ‘Knoop het in je slurf’ lijkt een beetje op de uitdrukking ‘Knoop in je zakdoek’. En daar heeft het ook mee te maken! Het gaat namelijk over olifant Kaia die bijna jarig is. Om dat niet te vergeten legt ze een knoop in haar slurf. Tijdens het verhaal komt Kaia in de jungle allemaal dieren tegen die haar verjaardag niet zijn vergeten. Zij is dat zelf echter wel vergeten. Totdat ze alle dieren bij een taart vindt. Ze zingen speciaal voor haar verjaardag en het is één groot feest.

En dat was het ook zeker in de gymzaal van de Van Gent. Alle kinderen zongen en dansten mee op de muziek. De medeleerlingen én de ouders vonden het een geweldige voorstelling!

Cookieinstellingen