Spannende finale First LEGO League Challenge

Het winnende team!
Foto: PR Beroepscampus

Op vrijdag 8 april vond de allereerste eilandelijke finale plaats van de First LEGO League Challenge. Deze wedstrijd werd gestreden in de Beroepscampus in Sommelsdijk.

De First LEGO League Challenge is een internationale technologiewedstrijd voor leerlingen. De wedstrijd daagt uit om te denken als wetenschappers en technici. De challenge bestond al voor het voortgezet onderwijs op het eiland. Dit keer deden echter ook dertien basisscholen mee aan de uitdaging.

Iedere deelnemende school zorgde voor het beste team om de school te verdedigen. Voor de basisscholen werd een team samengesteld door de groepen 7 en 8.

De finale

Tijdens de First LEGO League Challenge werken leerlingen in verschillende teams aan een innovatieproject. Daarnaast leren ze hun eigen robot te bouwen en programmeren. Hier hebben ze vervolgens verschillende missies mee uitgevoerd op een opdrachtenparcours. Uiteindelijk presenteerden de teams alle resultaten tijdens een schoolfinale. De winnende teams gingen door naar deze eilandelijke finale.

Na een spannende dag was het aan de jury om de resultaten van alle teams te beoordelen. Daarna was het aan wethouder Berend Jan Bruggemans om de winnaars bekend te maken. Hij mocht hen ook de prijzen uitreiken.

De winnaars

De eerste prijs was voor CNS Zomerland uit Stellendam. De tweede prijs ging naar CBS Oranje-Nassau uit Nieuwe-Tonge. En de derde plek was voor het team van cbs de Hoeksteen uit Ooltgensplaat.

Obs de Pannebakker uit Oude-Tonge ontving de innovatieprijs. De robotontwerpprijs ging naar CBS de Groen van Prinsterer. En CBS de Bron mocht de prijs in ontvangst nemen voor Core Values. Daarbij ging het om het toepassen van de kernwaarden en goed teamwork.

Cookieinstellingen