Leerlingen graven naar groene schat op strand

Foto: Sam Fish

Leerlingen van cbs Albert Schweizer uit Stad aan het Haringvliet hadden op maandag 28 maart een leuk uitje. Ze mochten naar het strand!

Door Sam Fish

Er werd niet geluierd in de zon en ook werden er geen zandkastelen gebouwd. De kinderen hebben in het zand gezocht naar een schat. En niet zomaar een schat, een groene schat! De school heeft namelijk haar tweede groene vlag verdiend door te verduurzamen. En die schat lag, samen met andere cadeautjes, op het Standse strand begraven. Hij was zelfs zo goed verstopt dat zelfs de docenten niet meer wisten waar ze moesten zoeken!

Duurzame school

De basisschool heeft als motto ‘Samen leren, samen leven’. Onder die noemer doen ze een hoop voor de gemeenschap en de omgeving van de school. “We zorgen voor onze school en de omgeving om ons heen,” vertelt directeur Stefan Wesdijk. “We hebben gezorgd voor groen in en om de school. We doen mee aan warme truiendag en hebben aandacht voor het klimaat. Pasgeleden hebben we nog meegedaan aan de landelijke opschoondag. En daarbij passend scheiden we op school ook al het afval dat overblijft.”

De school is dus goed bezig en dat vindt ook DeltaWind. Robert Kosters was namens hen aanwezig bij het opgraven van de nieuwe vlag. “Wij zijn fan van Eco-Schools,” vertelt hij. “Met onze donatie willen we jullie aanmoedigen om door te gaan op deze duurzame route.” Namens DeltaWind overhandigt Robert 500 euro aan de school om de duurzaamheid verder te integreren. Met hun vorige donatie kocht de school planten, Dopper-drinkflessen en vele andere dingen.

Albert Schweitzer tweede groene vlag

Cookieinstellingen