Bibliotheek organiseert drie activiteiten op het eiland

Foto: Sam Fish

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert elke maand leerzame en leuke activiteiten. Deze maand staan er drie op het programma.

Zoals gezegd staan er voor deze maand drie leerzame activiteiten op het programma. Zo kun je naar Ouddorp voor een lezing over schilder Jan van Os. In de bieb van Middelharnis kun je naar het Taalcafé. En eveneens in Middelharnis kun je de Klik & Tik cursus volgen.

Aanmelden voor deze activiteiten kan via de website van de bibliotheek. Je kunt ook terecht bij de balie van een bibliotheek bij jou in de buurt.

Biebcollege schilder Jan van Os

Op dinsdag 19 april is in de bibliotheek van Ouddorp een Biebcollege over de schilder Jan van Os. Deze lezing duurt van 19.30 tot 21.30 uur. De entree bedraagt 5 euro voor leden en € 7,50 voor niet-leden.

Dit biebcollege gaat over het verhaal van de schilder Jan van Os. Hij is in 1977 geboren in Middelharnis en werd vooral bekend door zijn bloemstillevens. Maar hij maakte ook landschappen en zeegezichten. De schilderijen van Van Os hangen vandaag de dag in toonaangevende musea over heel de wereld. Maak kennis met zijn kunst tijdens dit college.

Taalcafé

Bij het Taalcafé staat het beter leren spreken in het Nederlands voorop. Elke week wordt er gesproken over een ander onderwerp of wordt er een taalspel gespeeld. Zo leer je snel de Nederlandse taal toe te passen in dagelijkse situaties. Iedereen die beter Nederlands wil leren spreken is van harte welkom in het Taalcafé in de bieb van Middelharnis.

Het Taalcafé opent elke donderdagmiddag haar deuren van 13.13 tot 14.45 uur. Deelname hieraan is hartstikke gratis. Aanmelden is wel verplicht. Dit kan door een e-mail te sturen naar [email protected] of bel naar 06 25 50 89 91.

Cursus Klik & Tik laptop

Wil je beter om leren gaan met een laptop? Dan ben je bij de cursus Klik & Tik aan het juiste adres. Deze cursus start op vrijdag 22 april en bestaat uit 8 lessen. Deze lessen worden gehouden op vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht. Dit kan door een e-mail te sturen naar [email protected] of bel naar 06 25 50 89 91. Aanmelden bij de balie kan ook.

Tijdens deze cursus ga je aan de slag met oefenprogramma’s. Daarmee leer je stap voor stap hoe de laptop en het internet werken. Leer hoe je formulieren invult en websites leest. Met acht lessen ben je een pro als het gaat om de laptop!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen