Leerlingen planten 23 nieuwe bomen in Melissant

Foto: Sam Fish

Op woensdagochtend 16 maart hebben 33 basisschoolleerlingen uit Melissant samen 23 nieuwe bomen geplant op speelweide de Klimgeit. Dit alles deden ze onder toeziend oog van wethouder Peter Feller.

Door Sam Fish

Het planten van de bomen werd gedaan door leerlingen van groep 8 van obs de Roxenisse en leerlingen van groep 7 en 8 van de School met de Bijbel. Samen staken zij de handen uit de mouwen om er een mooi geheel van te maken. De kinderen werden hiervoor bijgestaan door medewerkers van de gemeente. Die hielpen de kinderen een handje met het ingraven van de bomen. Ook mochten de leerlingen de boomband vasttimmeren aan de palen naast de bomen. Op die palen mochten ze hun naam schrijven én natuurlijk de naam van de boom.

Bomennaam

Want een boom heeft een naam nodig, zo vertelde Klaas Kuipers de kinderen. Hij is voorzitter van de dorpsraad van Melissant en burgemeester van het Geitendorp. Hij vertelde de kinderen een verhaaltje over een boom die geplant werd. Die boom noemden ze Bullenbak. Hij gaf de kinderen ook het advies om hun geplante boom een naam te geven. “Zo wordt de boom echt van jou en kun je altijd zeggen dat jij die geplant hebt,” vertelt hij. “Als je de boom een naam geeft wordt hij extra deel van je leven. Dat is natuurlijk super leuk om later, als jullie groot zijn, te kunnen zeggen dat jullie die boom geplant hebben.”

De leukste namen werden gegeven. Zo heet één boom Big Ben en een andere is Bloesem genoemd. Er zijn leerlingen die hebben hun boom Arjuja genoemd, een naam die gevormd is door de voorletters van de planters. Weer een andere boom draagt de naam Glenrito, vernoemd naar de ponnies van de meiden die de boom plantten. Eén groepje besloot de boom te vernoemen naar het verhaal, zij kozen voor Bullenbak 2.0.

Bijzondere plek

“De Klimgeit is een bijzondere plek,” vertelt wethouder Peter Feller. “Je kunt er spelen en sporten, maar ook vrienden ontmoeten. Het ziet er mooi uit met alle nieuwe speeltoestellen. Dat maakt het een belangrijke plek voor het hele dorp. En er zijn veel mensen die zich inzetten voor dit veldje. En daar hoort groene aankleding bij. Er komen een aantal bomen hier te vervallen door storm en ziekte. Daarom is het extra mooi dat we hier vandaag nieuwe bomen gaan planten. We hebben gekozen voor vier verschillende bomen. Dat zorgt voor diversiteit, zowel in hoe het eruit ziet, maar ook welke insecten ze aantrekken.”

Tijdens de boomplant dag zijn er lindenbomen, amberbomen, prunussen en valse christusdoorns geplant.

Appeltje achteraf

De kinderen hebben hard gewerkt om de 23 bomen netjes in de grond te krijgen. Als alle scheppen en stiften zijn ingeleverd krijgen ze dan ook een heerlijke appel. Er werd nog wat gespeeld op het veld en dan is het tijd om terug naar het lokaal te gaan. De kinderen hebben zichtbaar genoten van de boomplantdag. Niet alleen waren ze even het klaslokaal uit, ze hebben ook hun eigen dorp mooi aangekleed.

boomplantdag melissant speelweide de Klimgeit

Cookieinstellingen