Herhaalprik in de Staver alleen op uitnodiging

Foto: QPhoto

Onlangs maakten we bekend dat de Staver opnieuw een tijdelijke boosterlocatie wordt. De regels zijn echter iets anders dan wat we toen bekend maakten.

Zo meldden we dat de 70-plussers op uitnodiging hun prik konden halen. Daarnaast mochten mensen met Down Syndroom binnenlopen voor hun herhaalprik. En dat gold ook voor mensen die hun booster niet hadden gehaald. Het zit echter iets anders.

70-Plussers en mensen met Down Syndroom kunnen nog steeds terecht in de Staver. Echter krijgen beide groepen een uitnodiging hiervoor. En alleen met die uitnodiging kunnen ze gaan prikken. Er is dus geen vrije inloop. In de uitnodiging staat een dag en tijdstip waarop ze welkom zijn. Om lange wachtrijen te voorkomen vraagt de GGD de mensen om niet op een ander moment te komen.

Inloop niet mogelijk

In tegenstelling tot een eerder bericht, is open inloop voor de herhaalprik dus niet mogelijk. Dit komt doordat er een grote groep mensen een uitnodiging heeft gekregen. De GGD wil voorkomen dat mensen lang moeten wachten. Inwoners die al een afspraak hebben op een andere locatie, wordt geadviseerd deze te laten staan.

Heb je geen uitnodiging gehad, maar ben je wel toe aan de boosterprik? Dan kun je zonder afspraak terecht op een andere locatie van de GGD. Voor vragen kun je bellen met het informatienummer van de GGD Rotterdam-Rijnmond. Zij zijn te bereiken via 010-443 80 31.

Cookieinstellingen