Studenten vertellen RGO-leerlingen over hun studie

Foto: RGO Middelharnis

Op de middelbare school denk je dat je alles op een rijtje hebt. De wereld ligt aan je voeten en je kunt alle kanten op. Maar er zijn wel heel veel kanten om te kiezen!

De RGO nodigt daarom met regelmaat oud-leerlingen uit die middenin hun studie zitten. Door corona moest dat een paar keer opgeschoven worden, maar nu is het er toch van gekomen. Ruim 80 oud-leerlingen van de RGO keerden terug naar hun oude school om hun verhaal te delen.

Alle richtingen

Leerlingen van de bovenbouw vwo en havo waren uitgenodigd voor de verhalen. Ook geïnteresseerde mavo leerlingen mochten aanwezig zijn. Zij kregen verhalen te horen van vervolgstudies op het hbo en aan de universiteit. Het was voor de docenten leuk om te zien hoe hun oud-leerlingen voor de klas stonden. De leerlingen vonden het op hun beurt erg interessant om te horen over de verschillende studies.

Leerlingen reageerden dat ze de avond erg leerzaam, verrassend en leuk vonden. En één ding was wel duidelijk: de oud-RGO’ers hebben de huidige leerlingen kunnen inspireren. De avond heeft absoluut bijgedragen aan het maken van een passende studiekeuze.

studenten vertellen

Cookieinstellingen