Noodopvang in Middelharnis twee maanden verlengd

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

De noodopvang voor vluchtelingen op het Havenhoofd in Middelharnis wordt met twee maanden verlengd. Dat laat de gemeente weten.

De verlenging is een besluit van burgemeester en wethouders van Goeree-Overflakkee. Het is een reactie op het verzoek van het Centraal Oorgaan opvang Asielzoekers (COA). Deze verlenging past bij de afspraak die in november 2021 is gemaakt tussen de gemeente en het COA. De afspraak: een maximale duur van de noodopvang van vier maanden. “We wisten dat deze verlenging van twee maanden een mogelijkheid is. We hebben dit toentertijd ook besproken met omwonenden en andere betrokken partijen. We hebben hen ook na dit besluit direct geïnformeerd,” laat de burgemeester weten.

De tijdelijke bewoners blijven daarmee tot half april welkom op het cruiseschip De Poseidon.

‘Ook dat is Goeree-Overflakkee’

In de eerste twee maanden is de noodopvang goed verlopen. “Onze gasten voelen zich welkom,” vertelt de burgemeester. “Ze zijn blij met alle hulp die door diverse organisaties en de vele vrijwilligers is aangeboden. Of het nu gaat om het organiseren van activiteiten, het aanbieden van suppen of zelfs het verzorgen van een kerstdiner. De vrijwilligers op ons eiland steken massaal de helpende hand uit. Dat is toch de belangrijkste factor achter het goede verloop van de noodopvang.”

De burgemeester voegt daaraan toe trots te zijn. “Het maakt me trots dat we met elkaar de verantwoordelijkheid hebben genomen om mensen in nood te helpen. Ook dat is Goeree-Overflakkee!” Wil je meer weten over de noodopvang? Kijk dan op de website van de gemeente.

Cookieinstellingen