Eindexamens 2022 opnieuw aangepast door corona

Foto: Afbeelding van Wokandapix via Pixabay

Eindexamenleerlingen mogen vanwege corona ook dit schooljaar een extra herkansing doen. De examens worden daarnaast ook verspreid over twee tijdvakken.

Demissionair onderwijsminister Arie Slob wil middelbare scholieren zo de kans geven hun schoolperiode “goed af te sluiten”. Vmbo-leerlingen hoeven dit jaar niet voor drie of vier beroepsgerichte profielvakken eindexamen te doen. Dat is slechts voor twee de bedoeling. Voor de resterende profielvakken is een schoolexamen voldoende. Leerlingen die staatsexamen doen, mogen ook dit schooljaar een vertrouwenspersoon meenemen.

Geen onvoldoende wegstrepen

Deze keer mogen leerlingen geen onvoldoende wegstrepen. Dit was vorig jaar wel toegestaan. In het voortgezet onderwijs waren weliswaar maatregelen en beperkingen, maar ze hoefden niet helemaal dicht. Slob denkt dus dat de zogeheten ‘duimregeling’ niet nodig is.

De eindexamens beginnen op 12 mei. Het eerste tijdvak duurt tot 30 mei. Daarna loopt het tweede tijdvak van 13 tot en met 24 juni. Het derde tijdvak, waarin de herkansingen plaatsvinden, is van 5 tot en met 8 juli. Het is voor het derde jaar op rij dat de eindexamens om corona worden aangepast. Het kabinet trekt 51 miljoen euro uit voor het aanpassen van de eindexamens.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen