Let op! Nachtafsluiting voor de Heinenoordtunnel

Foto: Rijkswaterstaat

De Heinenoordtunnel is in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 december van 0.00 tot 9.00 uur dicht richting Rotterdam. Houd rekening met omleidingsroutes en extra reistijd.

De tunnel is dicht vanwege ingelaste werkzaamheden aan de brandblusvoorziening. Een belangrijk klusje dat geklaard moet worden. Zowel de tunnelbuis naar Rotterdam als de oprit Oud-Beijerland is afgesloten.

Het verkeer vanuit de Hoeksche Waard wordt deze nacht omgeleid via de N217 en de A16. Verkeer vanaf Goeree-Overflakkee, West-Brabant en Zeeland wordt omgeleid via de A17 en A16. Er staan en hangen gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg. Hierop worden de omleidingsroutes aangegeven.

Extra reistijd maar geen tol

Tijdens de afsluiting moet je rekening houden met extra reistijd. Afhankelijk van het tijdstip is dat tussen de 10 en 30 minuten. Zolang de tunnel is afgesloten geldt voor het verkeer in de afgesloten rijrichting, dat de Kiltunnel tolvrij is. Dit is alleen voor de richting van de omleidingsroute. De andere kant op moet er nog steeds tol betaald worden.

Houd voor de actuele situatie ook de verkeersinformatie in de gaten.

Meer informatie

Eind november is een aantal brandblusinstallaties in de tunnel al gecontroleerd en/of vervangen. Dit weekend zijn dus de overige voorzieningen aan de beurt voor inspectie en vervanging. Tijdens de werkzaamheden van het afgelopen weekend zijn alle voorzieningen in de andere tunnelbuis al vervangen.

Wil je meer informatie over de werkzaamheden? Kijk dan op de website van Rijkswaterstaat. Wil je meer informatie over de renovatie van de Heinenoordtunnel? Kijk dan op de website van RWS. Daar kun je je ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen