Bossebieb uitgebreid tot échte Bieb op school!

Foto: PR Bieb op School

Wat begon als de Bossebieb met een eigen collectie, is afgelopen week uitgebreid tot een échte Bieb op School met een nog groter leesaanbod voor de kinderen.

Door Sam Fish

De opening van die vernieuwde bibliotheek op school was op woensdagochtend 17 november. Alle kleuters verzamelden op het plein waar een podium was neergezet. Wethouder Berend Jan Bruggeman was er ook bij. Hij las de kinderen voor uit het boekje ‘De zee kwam door de brievenbus’ van Selma Noort.

Daarna werd er door de medewerkers van de bibliotheek nog een toneelstukje opgevoerd. Dit was naar het boek ‘Het is een boek’ van Lane Smith.

De opening

Voor de echte opening waren alle leerlingen van de kleuterklassen nodig. Zij maakten namelijk een lange slinger van het plein tot aan de bieb. En op die manier kon het allerlaatste boek in de bieb geplaatst worden. De bieb was toen klaar om gebruikt te worden!

En dat is gedaan ook. Diezelfde dag zijn er in alle klassen katoenen tasjes uitgedeeld. Hiermee kunnen de kinderen boeken lenen voor op school en thuis. En de komende weken wordt het aanbod van de boeken alleen nog maar verder uitgebreid. Zo is er uiteindelijk een aanbod van 7 boeken per leerling. Dat is een totaal van zo’n 2000 boeken in de bieb op school.

Hulp nodig

De school is nog wel hard op zoek naar mensen die in de bieb kunnen helpen. Je helpt daar de kinderen bij het zoeken van het perfecte boek en je helpt met de registratie van het uitlenen. “Opa’s, oma’s, ouders, wie dan ook. Zelfs zonder connectie met de school ben je meer dan welkom!” laat Fleur Kooijman weten. Zij is leescoördinator en intern begeleider binnen de school. Opgeven kan door een mailtje te sturen naar [email protected]. Of loop de school binnen en vraag ernaar. “Zonder die hulp is zo’n bieb natuurlijk heel leuk, maar kunnen de kinderen nog steeds geen boeken lenen en lezen.”

Het helpen in de bieb kan al een paar uur per week zijn. Lijkt het je wat? Meld je dan aan of vraag om meer informatie.

Bossebieb wordt Bieb op School