Geef Goeree-Overflakkee meer kleur met kleurplaten

Foto: PR Streekmuseum Goeree-Overflakkee

We kunnen allemaal wel eens wat extra kleur gebruiken in het leven. Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee vond dat ook en heeft er iets op bedacht.

Pak wat stiften, potloden, krijtjes of vers en ga er maar eens lekker voor zitten. Het museum komt namelijk met een kleurboek! Daarin zitten maar liefst 22 afbeeldingen van over het hele eiland. Van Ouddorp tot Ooltgensplaat, jij geeft het kleur.

Lekker bezig zijn

De winter staat voor de deur en met dat coronavirus zitten we nog steeds meer thuis dan ons lief is. Zo’n kleurboek komt dan erg goed van pas. Een leuke manier om lekker bezig te zijn. Geef kleur aan de buurtschappen, dorpen, gebouwen en natuurgebieden van het eiland. Van het Blaauwe Huus in Ouddorp tot aan het fort van Ooltgensplaat. En ook de flamingo’s en zeehonden zijn in het boek te vinden!

Er zit voor iedereen wel wat leuks in het kleurboek. En het geeft je een nieuwe blik op het eiland. Misschien ziet één van jouw gekleurde huizen er wel zó tof uit dat het werkelijkheid kan worden!

Zeeuwse kunstenares

Kleuren is leuk voor jong en oud! Het Streekmuseum heeft daarom de Zeeuwse kunstenares Pokorni ingeschakeld. “Inkleuren zorgt voor afleiding,” laat ze weten. “Het brengt rust en zorgt voor een goede concentratie. Het is daarnaast ook nog eens goed voor de fijne motoriek. En je leert anders kijken naar de dingen. Je zult merken dat er dingen op gaan vallen die je eerder nooit zag.”

Het Streekmuseum leverde het fotomateriaal aan waarna Pokorni er kleurplaten van maakte.

Beperkte oplage

Het kleurboek is vanaf nu verkrijgbaar bij het Streekmuseum in Sommelsdijk. Je kunt voor het boek zowel in de fysieke museumwinkel terecht als in de webshop. Let op, er is een beperkte oplage van het boek en op is op.

Het museum is in het winterseizoen op woensdag- en zaterdagmiddag geopend van 14.00 tot 17.00 uur.