Bibliotheek start weer met activiteiten digiTaalhuis

Foto: Sam Fish

Er gebeurt tegenwoordig steeds meer digitaal. Bij het digiTaalhuis snappen ze dat niet iedereen even makkelijk mee kan in deze digitale wereld.

De bibliotheek biedt daarom gratis workshops en cursussen aan om mensen hiermee op weg te helpen. Zo hoeft niemand achter te blijven en kunnen alle belangrijke zaken zelfstandig geregeld worden. En dat allemaal in de bibliotheek van Middelharnis. Aanmelden kan heel makkelijk via de website van de bibliotheek of aan de balie.

QR-code

De QR-code is er al jaren, maar zeker de laatste tijd is deze erg belangrijk geworden. Op donderdag 4 november is er daarom een workshop rondom de QR-code. Je leert meer over het gebruik van je persoonlijke QR-code als toegangsbewijs. Wat is het precies? Waar heb je het nodig? En wat moet je doen om een geldige code aan te kunnen vragen? Deze vragen worden beantwoord tijdens de workshop.

Deze workshop vindt plaats op donderdag 4 november van 10.00 tot 12.00 uur.

WhatsApp

WhatsApp is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Deze berichtendienst wordt steeds meer gebruikt. En daarom komt de bieb met een workshop over deze app. Leer hoe je deze dienst kunt gebruiken. Je leert bijvoorbeeld hoe je het installeert op je telefoon. Verstuur een appje naar iemand. En krijgt tips over de privacyinstellingen.

Deze cursus vindt plaats op donderdag 11 november van 10.00 tot 12.00 uur.

Vervolgcursus Klik & Tik

Voor iedereen die al overweg kan met de laptop, maar meer wil leren over het gebruik ervan, is er een vervolgcursus Klik & Tik. Bij deze cursus ga je dieper in op de mogelijkheden. Het sluit ook heel goed aan op de bestaande basiscursus. Je gaat tijdens deze cursus het toetsenbord verkennen en je gaat werken met de programma’s Work en Excel.

Deze cursus bestaat uit 4 lessen en vindt plaats op donderdag 18 en 25 november en 2 en 9 december. Op alle dagen duurt de cursus van 10.00 tot 12.00 uur.

Online Taalcafé

Naast de digitale omgeving, helpt het digiTaalhuis ook bij het leren van de Nederlandse taal. Hier worden alledaagse gesprekken gevoerd over werk, boodschappen, hobby’s en gezondheid. Door middel van videobellen worden kleine groepen begeleid door een taalvrijwilliger. Zo kunnen ze de Nederlandse taal beter onder de knie krijgen.

Dit Taalcafé is elke dinsdagochtend van 9.30 tot 10.15 uur en op woensdagavond van 19.30 tot 20.15 uur. Hier kun je digitaal aankloppen bij een van de vrijwilligers. Klik op de foto op de website van de bibliotheek en je komt in de digitale kamer van het Taalcafé.