Afscheidsconcert Arie Stolk kan eindelijk doorgaan!

Foto: PR Fanfareorkest De Hoop

Na 38 succesvolle jaren heeft Arie Stolk in 2019 besloten te stoppen bij Fanfareorkest De Hoop uit Stellendam. Maar een echt afscheid kwam er niet van.

De uitbraak van het coronavirus schopte het hele plan in de war. Door de maatregelen die werken genomen was een afscheidsconcert namelijk niet mogelijk. Het plan is dan ook meerdere keren uitgesteld. Maar dat is nu voorbij. Op zaterdag 13 november is het eindelijk zover. Dan is het grootse afscheid voor een bijzondere dirigent.

Arie Stolk

Op 19 december 1981 werd Arie Stolk officieel aangesteld als dirigent. Dit was zowel bij het jeugdorkest als het fanfareorkest. Op 27 maart 1982 nam het orkest met de nieuwe dirigent deel aan het KNF-landskampioenschap. Met slechts twee punten minder dan de winnaar, behaalden ze een prachtige derde plek.

In de 38 jaar dat Stolk dirigent was, zijn vele bijzondere concerten gegeven. Ook deed het orkest regelmatig, met succes, mee met wedstrijden. Onder zijn leiding werd het orkest landskampioen in 1981, 1983, 1989, 1997, 2000 en 2004.

Opleiding

Maar Arie was niet alleen dirigent. Hij zorgde er ook voor dat er een goede opleiding kwam voor leerlingen van het orkest. Hierbij gaf hij zelf les, maar hij werkte ook mee aan de oprichting van een muziekschool. Dit is later uitgegroeid tot Muziekschool De Deltastreek en heet sinds 2016 Muziekgebouw GO.

In zijn 38 jaar zijn er ook composities speciaal voor hem en het orkest geschreven. Zo schreef Micha Hamel het werk ‘Songs of Sorrow and Joy’. En Maurice Hamers schreef het werk ‘Waterman’.

Afscheidsconcert

Arie heeft dus veel betekend voor Fanfareorkest de Hoop. Het orkest is dan ook ontzettend blij dat hij zolang actief is geweest. En daarom willen ze hem graag uitzwaaien met een concert op 13 november. Tijdens dat concert kijken ze terug op 38 jaar aan hoogtepunten.

Opvolger Anne van den Berg zal deze avond de muzikale leiding hebben. Maar Stolk zal zelf ook af en toe de touwtjes in handen nemen.

Reserveren

In verband met corona moet er rekening gehouden worden met een aantal dingen. Zo is er beperkte plaats en is het alleen mogelijk om vooraf te reserveren. Aan de deur worden geen kaarten verkocht. Reserveren kan via de website van het Fanfareorkest of telefonisch via 06 51 29 62 21. Het is bij binnenkomst verplicht een geldige QR-code te tonen.

De zaal opent op 13 november om 19.30 uur, het concert start ongeveer een half uur later. Het concert vindt plaats in de Dorpstienden in Ouddorp. De entree bedraagt € 7,50 per persoon.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen