Explosieve verkeerslabeloverhandiging in Den Bommel

Foto: Sam Fish

De leerlingen van cbs ’t Kompas in Den Bommel zijn erg goed bezig als het gaat om de verkeersveiligheid. Zo goed, dat ze een nieuwe label hebben verdiend!

Door Sam Fish

Om dat certificaat te bemachtigen moesten de kinderen nog wel een extra hindernis afleggen. De boze broer van de School op SEEF zebra had namelijk een bom geplant. En die moest eerst ontmanteld worden voordat ze het certificaat konden krijgen.

Aan de hand van zeven spellen op het schoolplein en in de school, konden de leerlingen cijfers verzamelen. Die cijfers hadden ze nodig om de code van de bom te vormen. En met het invoeren van de cijfers werd de bom onschadelijk gemaakt. Dat waren diverse spelletjes. Zo moesten ze met water een balletje omhoog werken door een buis. In de zandbak konden ze graven naar kaartjes. En met een skelter moest er een parcours afgelegd worden om te laten zien hoe goed ze de verkeersregels kennen.

Certificaat

Uiteraard is alles uiteindelijk goed gekomen en heeft de school het nieuwe label ontvangen. “Jullie school heeft de volledige 30 punten gescoord,” laat wethouder Peter Feller weten. “Dat is iets waar jullie enorm trots op mogen zijn. Dat zijn namelijk 10 punten voor drie verschillende onderdelen. Eén daarvan is natuurlijk de kennis van de verkeersregels. Maar ook de betrokkenheid van ouders én de schoolomgeving tellen hierbij mee. Jullie hebben het dus echt heel erg goed gedaan.”

Behalve de spelletjes kregen de kinderen ook nog een heerlijke cupcake met het School op SEEF logo. Na afloop werden er pennen en bellenblazen uitgedeeld.