De hoogste zonnebloem van het eiland staat in…

Foto: Afbeelding van Couleur via Pixabay

Ook dit jaar heeft de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) een groeiwedstrijd uitgeschreven. Leerlingen hebben hun best gedaan een zonnebloem te laten groeien!

In de maand mei ontvingen alle 1500 leerlingen van de twaalf openbare basisscholen een zakje met zonnebloemzaad. De opdracht die erbij hoorde was simpel. Probeer een zo mooie en hoog mogelijke zonnebloem te kweken. Veel leerlingen is het gelukt, maar er kan er maar één de hoogste hebben. Toch?

Twee winnaars

Veel bloemen kwamen qua hoogte dicht bij elkaar in de buurt. Dat maakte het niet makkelijk voor het bestuur. En na secuur nameten heeft het bestuur besloten twee winnaars aan te wijzen. En die winnaars zijn Sam Sinke en Ashwin Kampen. Hun zonnebloemen behaalden de hoogte van maar liefst 4,08 meter! De winnaars en hun bloemen zie je op de foto’s onderaan dit bericht.

Sam zit op de Westhoek in Ouddorp en Ashwin op de Regenboog in Ooltgensplaat. Twee winnaars op uiterste kanten van het eiland. Zij mogen zich de winnaars noemen van de eilandelijke wedstrijd. Ze hebben beiden een beker met inscriptie ontvangen.

Traditie

De zonnebloemwedstrijd is een beetje een traditie geworden op het eiland. Het bestuur van VOO organiseert de wedstrijd namelijk al sinds 1972. Dat begon in Oude-Tonge en is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende wedstrijd. En elk jaar opnieuw doen vele kinderen mee aan het spektakel.

Extra bijzonder is de banden die het schept. Veel kinderen schakelen namelijk hun (groot)ouders in voor de wedstrijd. Zo doen er jaarlijks meerdere generaties mee aan de groeiwedstrijd.

Sam Zonnebloem ashwin zonnebloem