Hulp nodig bij de CoronaCheckApp? De bieb helpt je!

Foto: Sam Fish

Sinds zaterdag 25 september is de CoronaCheckApp een belangrijk onderdeel van de samenleving. Maar niet iedereen is daar zo makkelijk mee.

De bibliotheek staat daarom voor je klaar om je erbij te helpen. Of je nu lid bent of niet, bij de bibliotheek kun je aankloppen voor hulp. Zo kan iedereen die wel wat digitale hulp kan gebruiken weer veilig deelnemen aan activiteiten.

Naast digitale hulp helpt het digiTaalhuis ook bij de Nederlandse taal.

Kom naar het DigiCafé

Bij het spreekuur van het DigiCafé kun je terecht voor al je digitale vragen. Bijvoorbeeld als je vragen hebt over het installeren of het gebruik maken van de CoronaCheck-app. Maar ook als je geen smartphone hebt en je hulp kunt gebruiken bij het aanvragen en printen van een coronabewijs.

Je kunt bij het DigiCafé ook terecht voor vragen over de computer, internet en het gebruik van DigiD. De vrijwilligers van het digiTaalhuis helpen je van A tot Z.

  • Bibliotheek Middelharnis | Iedere vrijdag | 10.00 – 11.30 uur | Start 1 oktober

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Heb je vragen over de digitale overheid? Kom dan naar het IDO. Wekelijks kun je hier terecht met vragen rondom uitkeringen, toeslagen, belastingen én vragen over de CoronaCheck-app. Bij het IDO kun je iedere woensdag terecht in Bibliotheek Middelharnis van 14.00 tot 15.00 uur.

Taalmaatjes

Wil je samen met een taalmaatje Nederlands oefenen? Kom dan langs tijdens het spreekuur. Samen met een taalvrijwilliger krijg je individuele begeleiding. Daarbij kun je een jaar lang elke week afspreken om de Nederlandse taal te oefenen. Behalve voor een taalmaatje kun je bij het spreekuur ook terecht voor andere vragen over Nederlands leren. Maar je mag ook vragen stellen over het omgaan met de computer en het internet.

Voor het spreekuur in Bibliotheek Middelharnis kun je iedere week terecht op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur. Op donderdag zijn de vrijwilligers aanwezig van 13.00 tot 15.00 uur. En elke eerste zaterdag van de maand ben je welkom van 10.00 tot 12.00 uur.

Lezen bij het LeesCafé

Wil je graag je Nederlands verbeteren? Dan is meedoen aan het LeesCafé misschien iets voor jou. We lezen een verhaal voor en je kunt zelf ook meelezen. Het LeesCafé in Bibliotheek Middelharnis is iedere week geopend van 10.00 tot 11.30 uur. En in Bibliotheek Oude-Tonge van 13.30 tot 15.00 uur.

DigiTaalhuis

Het digiTaalhuis is gevestigd in de Bibliotheek. Daar helpen ze mensen met hun taal- en digitale vaardigheden. Zoals beter Nederlands spreken en begrijpen. Of goed en veilig omgaan met computer, tablet of internet. Dit is gratis en voor iedereen. Voor meer informatie over het digiTaalhuis Goeree-Overflakkee kun je mailen naar: [email protected] of bellen naar 06-25508991.