Vanaf maandag gaan de kinderen weer naar school

Foto: Petra 't Hoen

Op maandag 30 augustus beginnen op Goeree-Overflakkee de scholen weer. En dat betekent dus meer kinderen in het verkeer.

Dit zijn kinderen die misschien voor het eerst alleen naar school mogen fietsen. Misschien moeten ze nog wennen aan de route naar hun nieuwe school. Kinderen met weinig ervaring in het verkeer, kunnen de risico’s soms niet goed inschatten. Daarom is het belangrijk dat andere verkeersdeelnemers extra aandacht hebben voor deze kinderen.

Dus pas je snelheid aan en heb soms wat meer geduld. Alleen samen kunnen we er voor zorgen dat kinderen aan het einde van de dag weer veilig thuiskomen.

Lopen of fietsen naar school

De gemeente roept ouders op hun kinderen zoveel mogelijk naar school te laten lopen of fietsen. Dat zorgt niet alleen voor minder auto’s op de route, wat het veiliger maakt. Maar zo doen kinderen ook meer ervaring op, wat hen voorbereidt op het zelfstandig deelnemen aan het verkeer. Daarnaast is beweging goed voor de gezondheid en stimuleert het de hersenen.

Nul verkeersslachtoffers

Volgende week start dus de campagne ‘Wij gaan weer naar school’ weer, zoals elk jaar. Die campagne en de oproep om te lopen of fietsen, zijn onderdeel van ‘Maak een punt van nul’. Dat is een gezamenlijk streven naar nul vermijdbare verkeersslachtoffer. Het is een samenwerking tussen de Rijksoverheid, de provincie Zuid-Holland en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Goeree-Overflakkee.