Zeven leerlingen leggen foutloos verkeersexamen af

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Wethouder Peter Feller heeft woensdag 14 juli zeven leerlingen in het zonnetje gezet. Het gaat om leerlingen van groep 7 en 8 van de Bosseschool in Middelharnis en de Prins Maurits in Dirksland.

Deze leerlingen legden een foutloos theoretisch en praktisch verkeersexamen af. Een knappe prestatie en dus verdient dat wat aandacht. Via een livestream overhandigde de wethouder een speciale oorkonde aan de kinderen. Ook ontvingen ze een cadeaubon die met de vakantie voor de deur vast een mooie bestemming krijgt.

Onder de indruk

Wethouder Feller is ambassadeur van de verkeersveiligheid. Hij is dan ook zeer onder de indruk van deze prestatie. Hij vindt het belangrijk dat leerlingen de verkeersregels goed kennen en toepassen. Zeker als ze straks naar het voortgezet onderwijs gaan is het belangrijk om de route veilig af te kunnen leggen.

Schoolverkeersexamens

Leerlingen van de basisscholen op het eiland doen in groep 7 of 8 mee aan de schoolverkeersexamens. Tijdens het theoretische deel wordt hun kennis van de verkeersborden en –regels getoetst. Tijdens het praktische examen mogen de leerlingen laten zien dat ze die kennis ook kunnen toepassen. Ze fietsen dan een route in de omgeving van hun school.

De verkeersexamens worden financieel mogelijk gemaakt door de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Goeree-Overflakkee. Dit gebeurt vanuit de visie ‘Maak een punt van nul’. Daarin wordt gestreefd naar nul verkeersslachtoffers.