De gele hesjes gaan Goeree-Overflakkee over!

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Dit schooljaar organiseren de basisscholen op het eiland voor het eerst zelf de praktische verkeersexamens voor de leerlingen.

Wethouder Peter Feller gaf vrijdag 21 mei in Ouddorp het startschot voor de examen. Hij overhandigde direct een stapel gele hesjes aan de School met de Bijbel Koningin Beatrix. Deze gaan de leerlingen uit groep 7 en 8 dragen tijdens het examen.

Praktisch verkeersexamen

Tijdens het praktisch verkeersexamen gaan de kinderen op weg met een goedgekeurde fiets en een geel hesje. Enkele scholen hebben ook nog een andere verbeterslag doorgevoerd in het examen. Zo fietsen de meeste scholen nu een route door hun eigen kern. Ook hebben sommige scholen de handen ineen geslagen. Zij hebben samen het examen georganiseerd.

De leerlingen krijgen te maken met verkeerssituaties die ze ook in het dagelijks leven tegenkomen. Op diverse punten op de route staan vrijwilligers. Zij kijken bijvoorbeeld naar het verlenen van voorrang, het kijkgedrag en het aangeven van richting.

Hesjes

Voor iedere school verzorgen de gemeente en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid de hesjes. Deze worden tijdens het examen gebruikt om de leerlingen goed te kunnen beoordelen. Zo weet namelijk iedereen wie er precies in de examenklas zat. “Ik vind het enorm belangrijk dat kinderen leren om zelfstandig en veilig deel te nemen aan het verkeer. Ook als ze straks naar de middelbare school fietsen,” aldus de wethouder.

gele hesjes verkeersexamen Ouddorp