Je kunt je alvast aanmelden voor computercursussen!

Foto: Pixabay; Firmbee

Op dit moment is er nog niets mogelijk als het gaat om cursussen in de bibliotheek. Maar je kunt je wel alvast inschrijven voor toekomstige cursussen!

In de bieb kun je normaal gesproken terecht voor diverse computercursussen. De bieb is nu helaas nog dicht, maar die gaat op een gegeven moment weer open. En dan beginnen ook alle cursussen weer. En de medewerkers staan te popelen om weer met mensen aan de slag te gaan.

Dus heb je wel zin in een nieuwe cursus Klik & Tik of Digisterker? Reserveer dan alvast een plekje!

Klik & Tik

Wil je graag beter overweg kunnen met een computer of tablet, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan is Klik & Tik – de basis een geschikte cursus voor jou om alles onder de knie te krijgen. Je begint bij het begin en gaat steeds een stap verder. Je leert typen, e-mailen en je gaat het internet op. En dat allemaal onder enthousiaste begeleiding van de vrijwilligers.

Er zijn twee soorten cursussen. Eén voor de tablet en één voor de computer.

Digisterker

De laatste jaren moeten steeds meer dingen online worden geregeld. Denk aan het regelen belastingen, reserveringen en afspraken maken. Toch is dit voor veel mensen nog lastig. Met de cursus Digisterker leer je om je weg te vinden op websites van de overheid. Ook leer je hoe je een DigiD kunt aanvragen en gebruiken.

Aanmelden

Voor beide cursussen kun je alvast een plekje reserveren. Dat doe je op de website van de bibliotheek. Zodra er gestart kan worden met de cursussen neemt een medewerker van de bibliotheek contact met je op.

DigiTaalhuis

Bij het digiTaalhuis worden mensen geholpen met hun taal- en digitale vaardigheden. Denk aan beter Nederlands spreken en begrijpen. Of goed en veilig omgaan met een computer, tablet en het internet. Al deze dingen zijn helemaal gratis voor iedereen.